Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro Arca 2017
  • 03.10.2017. 09:00

Posjetite Agro Arcu - domaći sajam inovacija!

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održat će se poznati domaći sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro Arca na kojem će biti predstavljeno više od dvije stotine inovacija!

  • 436
  • 27
  • 0

Od 19. do 21. listopada 2017. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održat će se poznati domaći sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro Arca.

Novost je da će sajam ove godine biti održan zajedno s Međunarodnom izložbom inovacija Arca u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i u suradnji s Međunarodnom federacijom nacionalnih saveza inovatora, Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom.

Više od dvije stotine inovacija

Na ovogodišnjoj Agro Arci bit će predstavljene inovacije poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača i inovatora iz cijele Hrvatske i inozemstva poput primjerice trubotrim glave za košenje tvrtke Amfes iz Samobora, Kućnog kompostera "Domko" tvrtke Srijelac iz Karlovca, polutvrdog sira premazanog maslinovoim uljem i umotanog u lišće vinove loze grupe autora s Veleučilišta u Karlovcu te inovacije "Smart Solution" grupe autora iz Libanona.

Ukupno će na izložbi Arca i sajmu Agro Arca biti predstavljeno više od dvije stotine inovacija iz različitih područja ljudskog rada, od znanosti, tehnologije, elektrotehnike, preko medicine, poljoprivrede, prehrane do rekreacije i zabave.

Povezati proizvođače i inovatore

"Jedna od glavnih poruka sajma i izložbe jest povezati proizvođače i inovatore odnosno gospodarstvenike s znanstvenom i akademskom zajednicom", kažu u Udruzi inovatora Hrvatske. Zato je kao uvod u ova događanja na Sveučilištu u Zagrebu u srijedu održana tribina pod nazivom "Suradnja Sveučilišta i gospodarstva - primjer dobre prakse: tvrtka PIP" u kojoj su sudjelovali rektor Sveučilišta Damir Boras, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković, predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora Vesna Bedeković i osnivač i savjetnik Uprave PIP-a Ivan Bračić. Tribinu je moderirao prorektor za inovacije i transfer tehnologije Sveučilišta Miljenko Šimpraga.

"Imamo puno niša u različitim područjima koja su konkurentna Europi kao što su pčelarstvo, ali i nešto drugo što rade mala poduzeća. Moramo naći pravu nišu, ali to mora biti poduprto dobrim istraživanjima. Nama je jako važno da Sveučilište u Zagrebu radi s gospodarstvenicima, to su dobre ideje, pokazuje se da Sveučilište daje svoj važan doprinos u društvu", rekao je rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras.

Istraživanje i razvoj novih proizvoda

"Surađivali smo s Veterinarskim, Prehrambeno-tehnološkim, Agronomskim, Prirodoslovno matematičkim fakultetom i posljednjih godina s Farmaceutsko-biokemijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Suradnja sa sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu odvija se kroz istraživanja i razvoj novih proizvoda, analitičkih metoda i stručnih predavanja i upravo zahvaljujući suradnji možemo se pohvaliti s inovativnim proizvodima i tehnološkim procesima za koje smo dobili nagrade i priznanja diljem svijeta", istaknuo je osnivač PIP-a, odnedavno i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici s inovacijama će se predstaviti i druge uspješne inovativne tvrtke, samostalni inovatori, udruženja inovatora te znanstvene institucije i fakulteti iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Rumunjske, Poljske, Mađarske, Kine, Irana i Libanona.


Tagovi

Agro Arca 2017 Sajam inovacija Zagreb Udruga inovatora


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dok željno iščekujemo početak još jednog proljetnog sajma u Gudovcu još malo fotografija iz arhive 😊
#gudovac2024