Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FungiFest3
  • 12.09.2018. 18:00

Posjetite 3. Festival gljiva i ljekovitog bilja u Parku prirode Lonjsko polje

Gljivarski kotlić, izložba gljiva i ljekovitog bilja, edukativne radionice, kulturno-umjetnički program, pješački i biciklistički obilasci PP Lonjsko polje. Dolazite?

Foto: Turistička zajednica grada Kutine
  • 380
  • 26
  • 0

Ovog puta, putevi okusa i mirisa vodit će nas podno Moslavačke gore i brojnih vinograda do moslavačkih vrata u Park prirode Lonjsko polje - Prijamnog centra Repušnica na III. Festival gljiva i ljekovitog bilja koji će se održati 29. rujna 2018.

Popularno zvani, FungiFest, u svom programu će obuhvatiti: izložbu gljiva, stručna predavanja, izlagače na štandovima, kuhanje i podjelu gulaša od gljiva, pokazno traženje tartufa s obučenim psima, predstavljanje lokalnih vinara, kulturno-umjetnički program i gastronomske sadržaje tijekom cijelog dana koje će upotpuniti večernji glazbeni nastupi.

Velika izložba gljiva

U stručnom djelu programa organiziraju se stručna predavanja i izložbe kojima će se predstaviti bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta za koje je utvrđeno da čine bogatstvo biološke raznolikosti na području Parka prirode Lonjsko polje. Velika izložba gljiva omogućiti će posjetiteljima pogled na primjerke gljiva koje rastu na širem području Moslavine i dijela Slavonije, označene karticama koje će sadržavati hrvatski i novi znanstveni naziv kao i oznaku jestivosti.

vf
Gljive će biti označene karticama koje će sadržavati hrvatski i novi znanstveni naziv kao i oznaku jestivosti

Cjelokupni doživljaj druženja na prostoru Parka prirode upotpunit će pješački i biciklistički obilasci Lonjskog polja uz pratnju stručnih vodiča, mogućnost vožnje kanuom, kao i vožnja u prikolici koju će vući oldtajmer traktor "Krapec". 

Navratite 29. rujna do Prijamnog centra Repušnice i zajedno s organizatorima naučite nešto novo o gljivama i ljekovitom bilju, uživajte u eno-gastro ponudi ili jednostavno uživajte u prekrasnoj prirodi Parka prirode Lonjsko polje. 

FungiBajk (organizirana biciklijada)

Na FungiFest navratite svojim biciklima. Start je u 11:00 sati kod biciklističkog odmorišta u Kutini (retro bicikl kod OŠ Vladimira Vidrića).

Program događanja FungiFesta:

 


Tagovi

FungiFest Festival gljiva Kutina Lonjsko polje


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.