Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 19.06.2014. 12:00

Porcijunkulovo 2014. u Čakovcu

Najveća kulturno-turistička manifestacija Međimurske županije Porcijunkulovo, i ove će godine u Čakovec privući velik broj posjetitelja

  • 354
  • 29
  • 0

Organizacijom i prezentacijom svojih potencijala, Međimurje svakim danom napreduje prema prepoznatljivoj destinaciji u okviru turističke ponude kontinentalne Hrvatske. Turizam Međimurja je mlada, ali ubrzana gospodarska djelatnost. Odlikuju je bogatstvo pejzaža, očuvana priroda, vinorodni brežuljci, izvorna i bogata gastronomska ponuda, očuvani tradicijski obrti, izvorni folklor, bogato povijesno nasljeđe, mnogobrojne kulturne i zabavne manifestacije te nadasve radišnost i ljubaznost Međimuraca.

Izlagači na manifestaciji Porcijunkulovo

U skladu s time, Turistička zajednica Grada Čakovca svake godine organizira Porcijunkulovo, tradicionalnu kulturno-turističku manifestaciju koja ove godine obilježava jubilarnih 50 godina održavanja. Manifestacija je to koja se iz godine u godinu i tematski i obujmom širila da bi danas stekla status najveće turističke manifestacije u županiji, koja privlači veliki broj posjetitelja u Čakovec. U pet dana održavanja, manifestacija objedinjuje najbolje od svega što Međimurje nudi. Ove godine će se održati od 30. srpnja do 3. kolovoza 2014., a očekuje se da će privući više od 70.000 posjetitelja.

Osim brojnih glazbenih programa poznatih glazbenih izvođača, među atraktivnijim sadržajima su zasigurno radionice starih zanata koje predstavljaju običaje međimurskog kraja gdje se između ostalog predstavljaju brojni obrtnici te poduzetnici: licitari, keramičari, lončari, košaraši, čipkari, ispirači zlata, drvorezbari, postolari, kipari i drugi.

Uz sve nabrojeno održavaju se i nezaobilazni programi kao što su kuhanje velike međimurske juhe, međunarodni oldtimer susret, prezentacija streličarstva te prezentacija međimurskih vina, radionice starih zanata, smjena straže Zrinske garde, kao i brojne druge zanimljivosti.


Dokumenti


Tagovi

Porcijunkulovo Manifestacija Čakovec Međimurje Međimurska vina Gastronomija Oldtimer susret Stari zanati


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]