Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktori i kombajni
  • 27.10.2013. 08:12

Poljonova i Findri - prezentacija poljoprivredne mehanizacije i napredne opreme

Na obiteljskom imanju Brkanić Tomislava održana je prezentacija traktora i kombajna renomirane marke Deutz-Fahr i opreme Ag Leader

  • 1.252
  • 111
  • 0

Tvrtke Poljonova d.o.o. i Findri d.o.o. održale su u petak, 25. listopada 2013. godine, prezentaciju Deutz-Fahr mehanizacije i opreme za preciznu poljoprivredu Ag Leader. Tvrtka Poljonova je generalni zastupnik za Deutz-Fahr i Kuhn za Hrvatsku, a specijalizirani su za prodaju i servis poljoprivrednih traktora, poljoprivrednih strojeva i opreme, te prodaju rezervnih dijelova.

Tvrtka Findri se specijalizirala za područje - tehnika prskanja, a zastupnici su marki Hardi, Bogballe, Pessl i američkog branda Ag Leader. Domaćin prezentacije je bio gospodin Tomislav Brkanić, koji je na svom obiteljskom gospodarstvu ugostio sve zainteresirane.

Uvodnu riječ je održao gospodin Mirko Pavlović, najavivši direktora tvrtke Poljonova, Tometić Vedrana. Tometić je ponosno objavio kako su izloženi kombajni proizvedeni u Hrvatskoj, te da se u Županji proizvode za cijeli svijet. Željko Findri je ukratko predstavio tvrtku i program koji zastupaju.

Uslijedila je prezentacija naprednog GPS sustava, tvrtke Ag Leader, prezentiranog od strane Findri Zlatka. Na zaslonu, koji je srednji od ukupno tri vrste koje se mogu nabaviti na tržištu, se mogu vidjeti stvarni podaci prilikom same žetve, trenutni prinosi, vlaga, površina polja i ostale relevantne informacije, kako bi bili vidljivi prinosi svakog pojedinog poljoprivrednog proizvođača.

Ag Leader GPS sustav

Cilj sustava je lakše odvijanje poljoprivrednih radnji, te poduzimanje potrebnih mjera u slučaju manjih prinosa od očekivanih.

Svi prisutni su se moglu uvjeriti u izvrne performanse prezentiranih strojeva, počevši sa kombajnom Deutz-Fahr, snage 310 konjskih snaga, spremnika 8.500 litara, koji je opremljen nagibnim grlom. Iznimno je jednostavan za održavanje. Uz stalne inovacije i poboljšanja, osnovna koncepcija svih kombajna je ista, kako bi rukovanje bilo jednostavno i što ugodnije poljoprivrednicima koji se odluče za njihovu kupovinu.

Na zadovoljstvo svih prisutnih uslijedila je prezentacija traktora koji glasi za najbolji traktor 2013. godine.

Deutz-Fahr traktor

Motor je jačine 258 konjskih snaga i posjeduje napredni kompjutorski traktorski sustav, uz varijabilni mjenjač, kako bi uvelike bilo olakšano rukovanje traktorom. Zadatak rukovatelja je samo da odredi brzinu kretanja, a traktorski sustav će ostalo odraditi sam. Izvrsno, zar ne? Traktor se odllikuje se maxi vision 2 kabinom, razvijenom specijalno za ovaj model. Novitet je i monitor, osjetljiv na dodir, koji se nalazi sa desne strane vozača, veličine 12 inča, te izuzetno velikim spremnikom goriva od 435 litara. Cijena ovog modela, ovisno o dodatnoj opremi, kreće se od 110.000 do 120.000 eura + PDV.

Gospodin Goran Pacak, djelatnik tvrtke Poljonova prezentirao je po prvi puta u Hrvatskoj potpuno novi model traktora 5120. Jačina ovog traktora iz Deutz-Fahr serije 5 iznosi 122 konjske snage. Bitno je napomenuti da brzine pod opterećenjem traktor mijenja sam, što predstavlja veliko olakšanje u samom rukovanju prilikom rada. Za ovaj traktor se može reći da je veliki traktor u malom.

Okupljeni su bili upoznati i sa drugim modelima traktora koji su san svakog poljoprivrednog proizvođača, a svi oni koji su htjeli, mogli su se i provozati u ovim moćnim strojevima. Karakteristika cjelokupne Deutz-Fahr poljoprivredne mehanizacije je okretnost i lakoća upravljanja.

Nakon prezentacije uslijedilo je zajedničko druženje okupljenih uz ručak i podjelu iskustava korištenja traktora i kombajna.


Fotoprilog


Tagovi

Deutz-Fahr Poljonova d.o.o. Findri d.o.o. Traktori Kombajni Ag Leader Vedran Tometić Željko Findri Zlatko Findri Mirko Pavlović Goran Pacak Kuhn


Autorica

Dunja Kalember

Više [+]

Dunja je administratorica/urednica AgroKluba. Ima 28 godina i završila je diplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer marketing. Voli uživati u životu i istinski je hedonist :) Njezin moto je: "Svaki dan se smij jer život je lijep" :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]