Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna manifestacija
  • 04.08.2014. 12:30

Poljofest po drugi put!

Na drugom Poljofestu bit će predstavljena poljoprivredna mehanizacija, sjeme i kemijski proizvodi za poljoprivredu, a jedan od ciljeva je omasovljenje proizvodnje uljane repice.

  • 139
  • 12
  • 0

Novi Bečej će i ove godine, od 22. do 24. kolovoza biti domaćin drugog Poljofesta - sajma poljoprivrede koji će se održati u sklopu Velikogospojinskih dana uz podršku Ministarstva poljoprivrede. Na sajmu će biti predstavljena poljoprivredna mehanizacija, sjeme i kemijski proizvodi za poljoprivredu, a ove godine novost je predstavljanje mehanizacije u radu pa će posjetitelji imati priliku na oglednim parcelama isprobati svu poljoprivrednu mehanizaciju. Prošle se godine 38 izlagača predstavilo pred 200.000 posjetitelja koji su prisustvovali ovoj manifestaciji.

Bilo je zastupljeno i devet sjemenarskih kuća te pet kuća iz sektora kemijskih sredstava u biljnoj proizvodnji, dok su ostali prezentirali poljoprivrednu mehanizaciju, što je i bio prioritet. Naime, u tom je periodu vrko aktualna nabava poljoprivredne mahanizacije, posebice za jesenske poljoprivredne radove. Organizatori ove godine očekuju povećanje broja izlagača na svim područjima.

Cilj: Postati druga poljoprivredna manifestacija u Vojvodini

Poljofest-Izložba poljoprivredne mehanizacije

Potencijal sajma prepoznao je i Zadružni savez Vojvodine preko kojeg će vojvođanski zadrugari organizirano dolaziti u Novi Bečej. Predsjednik općine Novi Bečej, Saša Šućurević istaknuo je kako je organizatorima cilj da Poljofest u budućnosti postane druga poljoprivredna manifestacija u Vojvodini, odmah iza Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Šućurević je podsjetio i da je Novi Bečej jedna od tri općine koja je u suradnji sa USAID-om kroz projekt "Poljoprivredno-poduzetnički inkubator" pružila mladima mogućnost za rad. Lokalna samouprava pomogla je poljoprivrednicima da prvi otkupe poljoprivredno dobro od tvrtke BD Agro, a oni su se okupili, udružili i otkupili 1.700 hektara.

Zamjenik predsjednika općine Novi Bečej, Matija Kovač naglasio je kako je jedan od ciljeva ovogodišnjeg Poljofesta omasoviti proizvodnju uljane repice jer je njezin uzgoj vrlo profitabilan, a najavio je i dolazak dvije nove sjemenarske tvrtke.


Povezana biljna vrsta

Uljana repica

Uljana repica

Sinonim: - | Engleski naziv: Swede rape, oilseed rape | Latinski naziv: Brassica napus L. (Partim)

Uljana repica proizvodi se zbog dobivanja ulja. U sjemenu uljane repice ima oko 40 %  i oko 20 % bjelančevina. Ranije je ulje uljane repice korišteno za osvjetljenje i mazivo, a... Više [+]

Tagovi

Poljofest Novi Bečej Sajam poljoprivrede Poljoprivredna mehanizacija Sjemena Kemijski proizvodi Zadružni savez Vojvodine Saša Šućurević USAID BD Agro Matija Kovač Poljoprivredno dobro Uljana repica Uzgoj

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!