Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam šljive 2018
  • 27.07.2018. 09:00

Pola stoljeća Sajma šljive i Petrokemije, na sajmu u Gradačcu predstavlja se i Grad Zagreb

U Gradačcu u susjednoj BiH će se od 29. kolovoza do 1. rujna održati 50. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive, a glavni gosti su Petrokemija i Grad Zagreb!

Foto: Bigstockphoto/weyo
  • 307
  • 18
  • 0

Kako smo već najavili, u Gradačcu u susjednoj BiH će se od 29. kolovoza do 1. rujna održati 50. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive čija je priprema u punom jeku. 

"Imamo popunjeno oko 70 posto kapaciteta otvorenog i zatvorenog prostora, i ove godine se očekuje jedan od bogatijih sajmova. Pripreme su u poodmakloj fazi i svakodnevno smo u kontaktu spotencijalnim izlagačima. Posebno nas raduje što ćemo s Petrokemijom iz Kutine obilježiti vrijedan jubilej 50 godina osnivanja Sajma šljive i pet desetljeća rada Petrokemije", ističe Hašim Šabanović, direktor Gradačačkog sajma. 

Osim Petrokemije, koja je službeni sponzor ovogodišnjeg sajma u Gradačcu, posjetiteljima će se predstaviti Grad Zagreb s 11 firmi i Obrtnička komora glavnog grada Republike Hrvatske.

"Od kolektivnih izložbi imamo dogovorene prezentacije izlagača iz Sarajevskog i Posavskog kantona te općina Srebrenik i Šamac. Očekujemo da će ove godine svoje proizvode izlagati i sve mljekare s područja Bosne i Hercegovine", kazao je Šabanović.

Na Sajmu će se održati niz savjetovanja i okruglih stolova na kojima će biti riječi o najnovijim znanstvenim dostignućima i primjeni novih tehnologija u sektoru proizvodnje i prerade hrane. Teme znanstveno-stručnog savjetovanja su: Plastenička proizvodnja povrća i cvijeća, Suha šljiva – od sušare do trpeze.

Novina je održavanje 1. sajma pčelarstva koji je produkt prethodna dva Kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima.


Tagovi

Sajam šljive Gradačac BiH Sajam pčelarstva Petrokemija Grad Zagreb


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.