Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Đakovački bušari
  • 15.01.2017. 16:30

Pokladni običaji na 23. Đakovačkim bušarima

Đakovački bušari po 23. puta oživljavaju pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice grada. Manifestacija će se održati 11. i 12. veljače 2017. godine.

Foto: tzdjakovo.eu
  • 989
  • 105
  • 0

Turistička zajednica grada Đakova poziva vas na manifestaciju 23. Đakovački bušari koja će se održati 11. i 12. veljače 2017. godine. I ove godine organizatori su Grad Đakovo i Turistička zajednica grada Đakova.

Đakovački bušari po 23. puta oživljavaju pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice grada. Sama manifestacija se sastoji od Pokladnog gastro festa - "Mrsna i nemrsna jela kroz poklade i korizmu" i ocjenjivanja i degustacije kobasice (u dopodnevnim satima) te centralnog događaja Đakovačkih bušara - Pokladne povorke (u popodnevnim satima) - 11. veljače 2017. i Pokladnog jahanja u Piškorevcima - 12. veljače 2017.

50-ak skupina u povorci!

Centralni događaj će se održati u subotu, 11. veljače 2017. godine. Povorka će se kretati od Starog DVD-a - prostorija KUD-a Sklad u ulici Matije Gupca 30 (okupljanje skupina) kroz gradsko Korzo do Trga dr. Franje Tuđmana gdje se povorka zaustavlja da bi gradonačelnik Đakova predao bušarima vlast u gradu i gdje će biti kratko predstavljanje grupa, zatim povorka kreće do gradske nastavno športske dvorane gdje je osiguran zatvoreni topli prostor u kojem će biti poslužena hrana i piće i gdje će se održati prigodan program.

U pokladnoj povorci 23. Đakovačkih bušara očekuje se oko 50-ak skupina. Obuhvaćena je cijela Hrvatska, od Solina, Primoštena, Makarske, Rijeke, Čavala, Krka, Dobrinja, Crnog Luga, Kutine, Nove Gradiške, Vukojevaca, Vardarca, Repušnice, Topolja, Gajića i naravno Đakova i Đakovštine. Na ovogodišnje Đakovačke bušare pozivamo i sudionike iz Mađarske. Sastavni dio pokladne povorke su naravno i konjanici sa pokladnim jahanjem.

Foto: tzdjakovo.eu


Tagovi

Đakovački bušari Manifestacija Povorka Običaji Degustacija


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.