Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kulturna manifestacija
  • 12.05.2015. 17:40

Podravski motivi u Koprivnici!

Od 19. do 21. lipnja će se u Koprivnici održati najpoznatija kulturna manifestacija Podravski motivi.

  • 267
  • 12
  • 0

Podravski motivi jedna su od najvećih kulturnih manifestacija ovog dijela Europe u kojoj se prožimlju iznimno atraktivni i posebni sadržaji: sajam naivne umjetnosti, sajam starih obrta, folklor, sajam antikviteta i gastronomska ponuda podravskog kraja. U tri dana održavanja posjećuju ih tisuće gostiju.

Sajam naivne umjetnosti najveći je sajam naive na svijetu. U središnjem gradskom parku, tri dana traje velika prodajna izložba naivnog slikarstva na staklu i kiparstva u drvu, a umjetnici demonstriraju svoje vještine na licu mjesta. U sklopu Podravskih motiva je i najveći sajam starih obrta u Europi. Prikazivanje starih obrta na centralnom gradskom trgu kao i njihove gotovo zaboravljene vještine, pretvaraju Koprivnicu u danima Podravskih motiva u neponovljivu čaroliju nekih, davno minulih vremena.

Folklorna društva u tradicionalnim narodnim nošnjama dočaravaju nam spoj podravske pjesme, plesa i običaja na interaktivan način, a gastronomska ponuda koja je bogata podravskim jelima učinit će od svakoga ljubitelja starih recepata. Pripremaju se prvenstveno od domaćih (organskih) namirnica koja su nastala kao plod napornog rada podravskog seljaka: prge, čvarci, krvavice, kuhani buncek, gorički gulaš, pečena raca i mnoga druga. Na samoj manifestaciji mnogi ugostitelji prezentiraju svoje delicije, ali se jela mogu kušati i u Podravkinoj pivnici Kraluš u samom središtu grada.

Brojni sadržaji, jedinstveni ne samo u hrvatskim okvirima, privlače tisuće posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva u naš grad u vrijeme manifestacije.


Tagovi

Podravski motivi Koprivnica Gastro ponuda Folklor Sajam starih obrta Sajam naivne umjetnosti Kulturna manifestacija


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.