Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izložba žestokih pića
  • 20.10.2015. 12:30

Podravska rakija travarica i liker od aronije najbolji

Đurđevački dio Podravine poznat je po voćarstvu, no mnogi voće koriste i za proizvodnju rakija i drugih pića. Već šest godina zaredom, u Kalinovcu se odabiru najbolja.

Foto: Općina Kalinovac
  • 494
  • 16
  • 0

U organizaciji tamošnje Poljoprivredne udruge u podravskoj općini Kalinovac, održana je 6. međunarodna izložba rakije, pripravaka od rakije i octa na koju je ove godine pristiglo 86 uzoraka, od čega 31 rakija, 52 likera, jedno desertno vino i dva octa.

Na temelju rezultata komisije, dodijeljene su dvije velike zlatne diplome. Jednu je za rakiju travaricu dobio Stjepan Matejak iz Ferdinandovca, dok je druga pripala Martinu Juštu iz Kalinovca, za liker od aronije.

Predsjednik organizacijskog odbora i koprivničko-križevački dožupan Darko Sobota, kazao je kako je iz ocjena vidljivo da su proizvođači uložili puno truda i ljubavi u proizvodnju pića te da je napravljen solidan pomak u kvaliteti pristiglih uzoraka, u odnosu na prijašnje godine.

Foto: Općina Kalinovac


Tagovi

Poljoprivredna udruga Kalinovac Međunarodna izložba Rakija Pripravci od rakije Ocat Likeri Desertno vino Travarica Stjepan Matejak Ferdinandovac Martin Jušt Liker od aronije Darko Sobota Kvaliteta Uzorci


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]