Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajmovi hrane i zdravog življenja
  • 05.10.2018. 13:30

Podignite kvalitetu života uz Sajmove hrane i zdravog življenja i ove godine na Zagrebačkom velesajmu

Izlagački segment Sajmova hrane i zdravog življenja obuhvaća četiri programske cjeline: hrana, Organica, APItera i Mystic. Uz izložbeni dio, sajam prate stručni skupovi, konferencije, radionice.

Foto: Zagrebački velesajam
  • 408
  • 20
  • 0

Zagrebački velesajam najavljuje Sajmove hrane i zdravog življenja kao središnji nacionalni tematski događaj u terminu od 18. do 21. listopada 2018

Sajam iz godine u godinu bilježi sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka iz branše. Segment hrane nadopunjen je na ovogodišnjem izdanju kao prirodan slijed, ali i potreba proširenja tradicionalnih Sajmova zdravog življenja koji su svojim prepoznatljivim segmentima Organica, APItera i Mystic svrstani u vrh ponude ovakvih tematskih događanja. 

Cilj projekta je promocija kvalitete hrvatskih proizvoda. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i Grada Zagreba. 

Od teme hrane posjetitelji mogu očekivati proizvode čiji nazivi su zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, proizvode hrvatskih farmi i polja, ekološke proizvode, hrvatske otočne proizvode te proizvode nosioce oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko.

vdc
Cilj projekta je promocija kvalitete hrvatskih proizvoda

Izlagački segment sajmova obuhvaća četiri programske cjeline:

  • Hrana: hrana u najširem smislu: voće, povrće, mliječni proizvodi, pića i napitci, delikatesna hrana, začini...
  • Organica: organski certificirana hrana i proizvodi, biodinamička proizvodnja, ljekovito bilje, oprema za pripremu zdrave hrane, proizvodi od industrijske konoplje...
  • APItera: med i proizvodi od meda, apiterapija, apikozmetika...
  • Mystic: prirodna, energetska i duhovna medicina - aromaterapija, akupresura, su-jok, ayurveda, feng shui, tehnike za sklad duha i tijela, masaža, bioenergoterapija, zvukoterapija...

Konferencije i predavanja 

Uz izložbeni dio, sajam prate stručni skupovi i konferencije na aktualne teme značajne za razvoj i unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje, podizanja konkurentnosti domaćih poljoprivrednih proizvoda, usklađivanja zajedničke poljoprivredne politike u Europskoj uniji i s tim u vezi potrebnih reformi u Republici Hrvatskoj, pružanja pomoći domaćim poljoprivrednim proizvođačima pri podnošenju zahtjeva za novčanim potporama, financiranja poljoprivrede i prehrambene industrije bespovratnim sredstvima EU. 

Ističemo: 

  • Konferencija "Budućnost zajedničke poljoprivredne politike Europske unije" 
  • Okrugli stol na temu: "Nepoštena trgovačka praksa - pravni okvir u RH te stanje i pristup rješavanja ovog problema u EU“
  • Okrugli stol: Svijet biodinamike - potencijali i izazovi
  • Predavanja, radionice, fenomeni i glazba

Bogat i kvalitetan program koji prati Sajmove zdravog življenja postao je trademark. Svake godine se priprema sa posebnom pažnjom i sa vrsnim predavačima i gostima na zadovoljstvo svih posjetitelja.

fv
Sajam iz godine u godinu bilježi sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka iz branše

Edukacija djece i odraslih o pčelama i pčelinjim proizvodima

Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Hrvatski pčelarski savez prvi dan sajma organiziraju Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka s ciljem promocije domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a označen znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.

Najavljujemo APITEKU, mjesto koje će biti centar edukacije za djecu i odrasle o pčelama i pčelinjim proizvodima. Hrvatsko apiterapijsko društvo održat će niz radionica o izradi api preparata (različitih mednih mješavina koje možete izraditi u vlastitoj kuhinji), api kozmetike (medena krema) te apiaromaterapijskih pripravaka. Također će organizirati i 3. Hrvatski simpozij o vrijednosti pčelinjih proizvoda u očuvanju zdravlja.

Predavanje s temom aromaterapije

Poznati aromaterapeuti Mary Novosel i Saša Radulović uvest će sve zainteresirane posjetitelje u čaroban svijet aromaterapije. Mary Novosel će demonstrirati kako izraditi prirodnu pastu za zube ili prirodne bombone, a Saša Radulović će održati predavanje o mogućnostima primjene eteričnih ulja.

Očekuju vas brojne radionice kuhanja, predavanja o prirodnoj kozmetici, tehnike disanja, zvučne kupke, Kundalini yoga, Noć gongova - gong puja. Ništa manje zanimljiva nisu ni predavanja na temu podizanja kvalitete života, o važnosti i primjeni Bachovih kapi te radionice opuštajuće meditacije. Saznajte sve o čudesnom djelovanju aloe vere i njezinoj upotrebi u detoksikaciji i regulaciji tjelesne težine te pedijatriji. Ivana Loina, dermokozmetičar i profesionalni make up artist održat će radionicu o mineralnom make upu.

Subota popodne rezervirana je za Na rubu znanosti s Krešimirom Mišakom i velikim brojem zanimljivih predavanja: Fenomen izvanzemaljskih otmica - Tamara Vrančić Sokač, Voda - informacijski i komunikacijski kapaciteti - Ninoslav Novak, Nevidljive stvarnosti - u objektivu - Krešimir Mišak, Piano medicine - utjecaj glazbe na zdravlje - Joe Meixner.

Detaljan program predavanja i radionica možete pronaći ovdje. Pregledajte ga i zabilježite sebi najzanimljivije te posjetite sajam na Zagrebačkom velesajmu od 18. do 21. listopada. Ulaz na Sajmove hrane i zdravog življenja za sve posjetitelje je besplatan.


Tagovi

Sajmovi hrane i zdravog življenja Zagrebački velesajam Organoca Med Mystic Hrvatski proizvodi Konferencija Apiteka


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.