Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Noćnjak 2016
  • 19.01.2016. 09:25

Počele prijave za brački Noćnjak

Osamnaesta Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2016. održat će se u Bluesun hotelu Elaphusa u Bolu na otoku Braču od 17. do 20. ožujka 2016.

  • 169
  • 14
  • 0

Osamnaesta Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2016. održat će se u Bluesun hotelu Elaphusa u Bolu na otoku Braču od 17. do 20. ožujka 2016.

Ovaj susret godišnje okuplja i povezuje maslinare i uljare, znanstvenike i stručnjake, predstavnike resornih državnih institucija, proizvođače i distributere maslinarsko-uljarske opreme, trgovačke i hotelijersko-ugostiteljske kuće, medije te ostale subjekte vezane uz maslinarstvo i uljarstvo.

Uz podršku znanstvenih institucija

Noćnjak podržavaju znanstvene i obrazovne institucije, uz čije suorganizatorstvo se osmišljava trodnevni program s nizom stručnih predavanja, radionica i degustacija. Na Olio baru i izložbi maslinovih ulja promoviraju se i kušaju maslinova ulja proizvođača koji svoje uzorke dostave na analizu i natjecanje.

Na sajmu maslinarstva i uljarstva prezentiraju se nove tehnologije, postrojenja, mehanizacija, oprema, zaštitna sredstva, sustavi za navodnjavanje i drugi proizvodi vezani uz maslinarstvo i uljarstvo. Predstavite i Vi svoju tvrtku na sajmu putem sponzorstva, donatorstva ili izložbenog štanda.

Pakovine i otvorena ulja

Noćnjak je prilika za poslovne razgovore, razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje i nove poslovne kontakte. Za proizvođače maslinovog ulja Noćnjak je prilika da za svoj proizvod, uz povoljnu cijenu, dobiju certifikat koji na nekoliko stranica prikazuje rezultate parametara kemijske analize i senzorske ocjene dostavljenog uzorka maslinovog ulja.

Uzorci maslinovog ulja zaprimaju se i ocjenjuju u dvije kategorije: pakovine maslinovog ulja (ulja koja se plasiraju na tržište s etiketom u skladu sa Zakonom o hrani) i otvorena maslinova ulja (ulja u rinfuzi). U svakoj od ovih kategorija proglašava se Šampion kvalitete tj. najbolje ocijenjeno maslinovo ulje, a u kategoriji pakovina šampionsku titulu dobiva i najbolje ocijenjena ambalaža tj. izgled proizvoda.

Upotreba ulja u raznim proizvodima

Posebno se nagrađuju i najbolje blago, srednje intenzivno, intenzivno, monosortno i višesortno maslinovo ulje, s ciljem razvitka kulture kušanja maslinovog ulja i shodno tome povećanja potrošnje. Cilj ocjenjivanja i izložbe proizvoda od masline je prikazati i promovirati neograničene mogućnosti upotrebe ploda i drva masline te maslinovog ulja u proizvodnji raznih proizvoda (krema, prehrambenih artikala, proizvoda od drva masline, suvenira).

Pozivaju se svi proizvođači koji koriste plod masline, drvo masline ili maslinovo ulje kao sirovinu za dobivanje takvih proizvoda, da ih dostave na ocjenjivanje (osobno ili poštom) u Zadružni savez Dalmacije (Split, Kamila Tončića 4) najkasnije do ponedjeljka 15. veljače 2016.

Do 15. veljače dostavite svoje proizvode

Svi dostavljeni proizvodi bit će postavljeni na izložbi u okviru Noćnjaka, a najkvalitetniji i najkreativniji bit će i nagrađeni tijekom programa. Za sudjelovanje u segmentu Proizvodi od masline potrebno je po uzorku dostaviti tri primjerka proizvoda zajedno s popunjenom prijavom te potvrdom o uplati troškova ocjenjivanja od 70,00 kn po uzorku na račun organizatora. Za sve dodatne informacije obratite se na telefone: 021/348-388 i 021/348-365 ili mail: info@zsd.hr.


Izvori

Maslina - Slobodna Dalmacija


Tagovi

Noćnjak Maslinarska manifestacija Uljari Proizvođači ulja