Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 51. Iločka berba grožđa
  • 21.08.2018. 09:00

Pitoreskni Ilok otvara svoja vrata za 51. Iločku berbu grožđa!

I ove godine 51. Iločka berba grožđa ponudit će gostima grada Iloka mnoštvo interaktivnih i zanimljivih sadržaja, a uz vrhunska vina i smotre vinara, tijekom Iločke berbe grožđa, svi gosti grada Iloka imat će priliku kušati i ponajbolje gastronomske delicije ovoga kraja.

Foto: TZ Ilok
  • 309
  • 19
  • 0

Jedna od najznačajnijih turističkih i vinskih manifestacija u Hrvatskoj, tradicionalna Iločka berba grožđa, ove godine svoja vrata otvara po 51. put, s bogatim kulturno-zabavnim programom i prigodnim eno sadržajima koji će započeti 23. kolovoza i trajati sve do 02. rujna. Središnji dio ove jedinstvene manifestacije održat će se 31. kolovoza uz koncertni spektakl grupe Magazin i 01. rujna, kada će svoj koncert održati Miroslav Škoro.

51. Iločku berbu grožđa organizira Grad Ilok na čelu s gradonačelnicom Marinom Budimir, u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Iloka, a u manifestaciju su uključeni i svi vinari Vinskog Klastera Srijem, kao i Iločki podrumi. Također, u organizaciju ovogodišnjeg raskošnog programa 51. Iločke berbe grožđa s brojnim aktivnostima uključili su se i Muzej grada Iloka, Knjižnica i čitaonica, Matica Slovačka i KUD-ovi, kao i brojni ugostitelji iz Iloka i okolice.

Svake godine sve bogatiji sadržaj i više posjetitelja

Najistočniji grad u Hrvatskoj, Ilok, dunavsko je kraljevstvo vina koje svojim tramincem, kao i svim drugim vinskim sortama ovoga područja posebno tijekom Iločke berbe grožđa privlači brojne ljubitelje dobre kapljice. Proizašla iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda, manifestacija Iločka berba grožđa, od svojih početaka 1962. godine, prerasla je u jednu od najznamenitijih i najatraktivnijih turističkih i kulturno-zabavnih manifestacija u Hrvatskoj koja iz godine u godinu svojim programom privlači sve veći broj turista iz cijele Hrvatske, ali i Vojvodine i bližih država.

cs
Jedna od najznamenitijih i najatraktivnijih turističkih i kulturno-zabavnih manifestacija u Hrvatskoj

Tako će i ove godine 51. Iločka berba grožđa ponuditi gostima grada Iloka mnoštvo interaktivnih i zanimljivih sadržaja. Uz već omiljenu Pudarinu, stari narodni običaj čuvanja vinograda prije berbe i 6. Noći vina, koja se prigodno održava u Starom podrumu u suradnji s Iločkim podrumima, organizatori 51. Iločke berbe grožđa pripremaju i Dunavski maraton čikli, nastupe KUD-ova iz Slavonije i Srijema, edukativno-zabavne radionice za djecu i još mnoštvo drugih iznenađenja. Uz vrhunska vina i smotre vinara, tijekom Iločke berbe grožđa, svi gosti grada Iloka imat će priliku kušati i ponajbolje gastronomske delicije ovoga kraja.

Bez sumnje, svim posjetiteljima ove tradicionalne manifestacije pitoreskni Ilok otkrit će se u svojoj punoj ljepoti i bogatom povijesnom nasljeđu, kojim ovaj najistočniji hrvatski gradić odiše na svakom koraku.

Detaljan program 51. Iločke berbe grožđa pratite na službenoj web stranici Grada Iloka, službenoj web stranici TZ grada Iloka i na Facebook eventu manifestacije.


Fotoprilog


Tagovi

51. Iločka berba grožđa Vino Pudarina Dunavski maraton čikli Noći vina Koncert 2018


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]