• Komasacija zemljišta
  • 12.02.2016. 07:20

Pilot projekt komasacije u općini Zdenci

U Zdencima će se 16. veljače održati skup na kojem će stručnjaci upoznati poljoprivrednike s pilot projektom komasacije na tom području.

Foto: pixabay.com
  • 273
  • 40
  • 0

Agencija za poljoprivredno zemljište u Zdencima u Virovitičko-podravskoj županiji organizira skup vlasnika i posjednika iz istoimene katastarske općine kako bi ih informirala o provođenju pilot projekta komasacije u toj općini. Skup će se održati u utorak 16. veljače 2016., u 11:00 sati u Domu kulture, Hrvatskih branitelja 4.

Predstavnici agencije sudionike če skupa upoznati sa svrhom i uvjetima pod kojima se namjerava provesti pilot projekt komasacije, a radi davanja primjedaba i prijedloga te osiguranja suradnje i koordinacije radova u provođenju komasacije. Na skupu će također biti i predstavnici tvrtke koja je izradila idejni pilot projekt komasacije u katastarskoj općini Zdenci.

Komasacijom se, poručuju iz APZ-a, male i usitnjene površine poljoprivrednog zemljišta sjedinjuju u veće i uređenije, uređuju putne i kanalske mreže te sređuju stvarnopravni i drugi odnosi na zemljištu. Provodi se s ciljem okrupnjivanja posjeda i katastarskih čestica u veće i pravilnije, radi njihovoga ekonomičnijeg iskorištavanja, stvaranja povoljnijih uvjeta za razvoj poljoprivredne proizvodnje, osnivanja i izgradnje poljoprivrednih puteva, vodnih građevina za melioracije te izvođenja ostalih radova na uređenju zemljišta namijenjenog poljoprivredi.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Zdenci Komasacija Pilot projekt Okrupljivanje posjeda Katastarska općina APZ


Autorica

Sandra Špoljar

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

svježe s terena danas :) ove neopisive mirise cvjetova mandarina ne mogu podijeliti s vama ,ali slik... Pročitaj cijelu bilješku »