• Komasacija
  • 01.02.2016. 16:10

Pilot projekt komasacije u općinama Podturen i Vratišinec

U Gornjem Kraljevcu će se 02. veljače održati skup na kojome će stručnjaci upoznati poljoprivrednike s pilot projektom komasacije.

Foto: Općina Vratišinec
  • 278
  • 39
  • 0

Agencija za poljoprivredno zemljište organizira skup vlasnika i posjednika iz općina Podturen i Vratišinec u Međimurskoj županiji kako bi ih informirala o provođenju pilot projekta komasacije u njihovim općinama. Skup će se održati u utorak 02. veljače 2016., u 11:00 sati u Društvenom domu u Gornjem Kraljevcu, Poljska ulica 1.

Predstavnici agencije će sudionike skupa upoznati sa svrhom i uvjetima pod kojima se namjerava provesti pilot projekt komasacije, a radi davanja primjedaba i prijedloga te osiguranja suradnje i koordinacije radova u provođenju komasacije. Na skupu će također biti i predstavnici tvrtke koja je izradila idejni pilot projekt komasacije u katastarskim općinama Gornji Kraljevec, Podturen, Ferketinec i Sivica.

Komasacijom se, poručuju iz APZ-a, male i usitnjene površine poljoprivrednog zemljišta sjedinjuju u veće i uređenije, uređuju putne i kanalske mreže te sređuju stvarnopravni i drugi odnosi na zemljištu. Provodi se s ciljem okrupnjivanja posjeda i katastarskih čestica u veće i pravilnije, radi njihovoga ekonomičnijeg iskorištavanja, stvaranja povoljnijih uvjeta za razvoj poljoprivredne proizvodnje, osnivanja i izgradnje poljoprivrednih puteva, vodnih građevina za melioracije te izvođenja ostalih radova na uređenju zemljišta namijenjenog poljoprivredi.

Foto: Općina Vratišinec


Tagovi

APZ Podturen Vratišinec Gornji Kraljevec Komasacija


Autorica

Sandra Špoljar

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ideje za alat. Paleta i mašta ;)