Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konferencija
  • 26.08.2015. 13:35

Picula na konferenciji o šumoposjednicima!

Privatni šumovlasnici u zemljama jugoistočne Europe očekuju značajno privlačenje EU sredstava do 2020. godine, što ovaj sektor čini zanimljivim mnogobrojnim dobavljačima opreme i usluga, projektantima, konzultantima i ulagačima.

  • 139
  • 9
  • 0

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula u Zagrebu će otvoriti 3. regionalnu konferenciju o privatnim šumoposjednicima koja će biti održana u hotelu Westin. Ovaj jedinstveni stručni skup je središnje okupljanje ljudi iz ovoga sektora na kojemu će prisustvovati 150 šumovlasnika i drugih zainteresiranih sudionika.

Očekuje se nazočnost mnogobrojnih privatnih šumoposjednika odnosno šumovlasnika, javnih šumarskih tvrtki u državnom vlasništvu, tvrtki za izvođenje radova u šumarstvu i preradi drva kao i tvrtki zainteresiranima za proizvodnju energije iz drva. Također, bit će tu i pokretači najnovijih tehnologija za radove u šumarstvu i preradu šumske biomase, projektanti i ovlašteni inženjeri, članovi strukovnih komora, gradova i općina, državnih institucija te studenti i sveučilišni i srednjoškolski profesori.

Nekontrolirane krađe šuma

"Kao zastupnik u Europskom parlamentu, još sam u svibnju pisao Europskoj komisiji o krađi šuma koje se događaju zbog nejasne podjele nadležnosti, pa se zatim to drvo odvozi u susjedne zemlje u kojima je to jasnije regulirano. Pitao sam Komisiju planira li predložiti smjernice za reguliranje odnosno iskorištavanje šuma kako bi se spriječilo njihovo nekontrolirano pustošenje" kazao je Picula.

Pokrovitelj ovogodišnje konferencije je Ministarstvo poljoprivrede, a očekuje se potpora i aktivno sudjelovanje Hrvatskih šuma d.o.o., drugih domaćih državnih, obrazovnih i istraživačkih institucija te strukovnih komora i udruga. Suorganizatori su Hrvatski savez udruga privatnih šumovlasnika, Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije te Savjetodavna služba, a na konferenciji će prisustvovati i predstavnici slovenskog Zavoda za gozdove, Srbija šuma, Šuma Federacije BiH i Šuma RS, kao i predstavnici Poljoprivredne komore Štajerske. Uz eurozastupnika Piculu, bit će tu i pomoćnik ministra za poljoprivredu, Domagoj Križaj.


Tagovi

Tonino Picula Zagreb Regionalna konferencija Privatni šumoposjednici Šumarske tvrtke Šumska biomasa Krađa šuma Iskorištavanje šuma Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske šume Zavod za gozdove Štajerska Domagoj Križan


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]