Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 13.06.2014. 09:00

Picokijada u Đurđevcu 2014.

U čast jedne od najzanimljivijih legendi u hrvatskoj povijesti – legendi o picokima, u Đurđevcu se svake godine održava Picokijada

  • 291
  • 29
  • 0

Od davne 1968. godine u Đurđevcu se svake godine krajem lipnja održava Picokijada na kojoj se okupi nekoliko tisuća sudionika i preko 30.000 posjetitelja. Picokijada je odlična prilika za upoznavanje običaja i folklornog nasljeđa Podravine, starih zanata i alata, nekadašnjeg rada u polju te starih kulinarskih specijaliteta toga kraja.

Ove godine održat će se od 27. do 29. lipnja, a uključivat će brojne kulturno-zabavne i gastronomske sadržaje. Natjecanje u pripremanju pilećeg paprikaša, prezentacija i degustacija vina, izložba starinskih jela, ples i pjesma, uz prikaz srednjovjekovnog i tradicionalnog načina života samo su mali dio programa ovogodišnje Picokijade.

U prilogu članka, u PDF obliku, možete pronaći program ovogodišnje Picokijade, a putem galerije fotografija, donosimo dijelić atmosfere sa prijašnjih Picokijada.


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Picokijada Đurđevac Manifestacija Tradicija Pijetao Vino Gastronomija Paprikaš Folklor


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer