Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 05.11.2013. 11:30

Paziš li što jedeš?

Pozivamo sve zainteresirane na dvodnevnu manifestaciju Pazi što jedeš koja će se održati 8. i 9. studenog 2013. godine u Puli

  • 233
  • 10
  • 0

Jučer, 4. studenog održana konferencija za medije na kojoj je predstavljena manifestacija Pazi što jedeš koja će se održati u petak i subotu, 8. i 9. studenog 2013. godine u Puli u Domu hrvatskih branitelja, od 10.00 do 19.00 sati.

Voditeljica ovog projekta, mr. sc. Tanja Kocković Zaborski iz Etnografskog muzeja Istre u Pazinu predstavila je manifestaciju kao zajednički projekt Etnografskog muzeja Istre i Udruge ekoloških proizvođača - Istarski eko proizvod.

Pazi što jedeš je dvodnevna manifestacija koja jača svijest o nužnoj suradnji između malih proizvođača tradicijske i ekološke hrane i lokalne zajednice, promovira očuvanje starih sorti sjemena i načina uzgoja hrane te potiče prenošenje znanja u vidu pripremanja tradicijskih jela na radionicama.

Vanja Valić, zadužena za PR i marketing manifestacije istaknula je brojne suradnike ovogodišnje manifestacije, među kojima su: Društvo bibliotekara Istre u sklopu projekta Zelena Knjižnica, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva u sklopu projekta COHEIRS, Udruga Pusti priču, Kinookus, Restart, Medit.

Daniela Gašpar, koordinatorica sajmenog dijela manifestacije predstavila je certificirane eko proizvođače koji će sudjelovati na sajmu, iz Istarske, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije koji će ponuditi svoje povrće, prerađevine, maslinovo ulje, kozji sir i ostale proizvode. Posjetitelji će na jednom mjestu moći degustirati, potražiti savjet i kupiti certificirane ekološke proizvode izravno od samih proizvođača. Naglasila je da je to najveći eko sajam u Istri, te pozvala sve da posjete Pulu u petak i subotu, 8. i 9. 11. 2013., od 10.00 do 19.00 sati.

Vanja Valić, posebno se osvrnula na pokrovitelje manifestacije, Grad Pula, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Istarska županija, Odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu, Turistička zajednica grada Pule. Naglasila je da bez njihove pomoći ova manifestacija ne bi imala tako bogat program.

Ujedno je naglasila da ove godine imamo velik broj medija koji prate ovu manifestaciju, pa je pobrojala samo neke od njih: Radio Pula, Glas Istre, Novi List, Radio Maestral, Regional Expres, Eko Mreža.org, Zdrava krava, Naturala.hr, Kamo na izlet, Ruralna.hr, Agroklub, Ženska posla.


Tagovi

Pazi što jedeš Vanja Valić Daniela Gašpar Tanja Kocković Zaborski Pula

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo