Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 21.10.2017. 15:00

Paziš li i ti što jedeš?

Trodnevna manifestacija "Pazi što jedeš" održava se ove godine u Circolu, Pula.

Foto: Etnografski muzej Istre
  • 205
  • 18
  • 0

Svečanim otvorenjem i službeno je započela trodnevna manifestacija "Pazi što jedeš" koja se ove godine održava od 20. do 22.10.2017. godine u Circolu, Pula. Manifestacija ima za cilj promoviranje zdravog načina življenja i prehrane te prenošenje znanja o tradicionalnim receptima. Organizator je pripremio brojne radionice, stručna predavanja, prikazivanja etnografskih filmova te sajam certificiranih ekoloških proizvoda. Zahvaljujući raznovrsnom programu svaki posjetitelj može pronaći nešto za sebe.

U sklopu programas je održana prezentacija i degustacija Pazinskih cukerančića. Posjetitelji su bili oduševljeni zanimljivom prezentacijom koju je vodila Roberta Krivičić (LAG Središnja Istra) te s samom metodom izrade cukerančića koju je vješto prezentirala Davorka Šajina iz Agroturizam Ograde.

Predstavljeno 30 ekoloških proizvođača

Veseli i činjenica da su mlađe genaracije prepoznale brojne koristi koje pruža ova manifestacije te se pridružili radionicama koje su danas bile organizirane su najmlađe posjetitelje. Tako su najmlađi školarci naučili kako spremiti zdravi I ukusni voćni smoothie te su se dobro zabavili u likovnom dijelu radionice.

U sklopu manifestacije na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” održao se “Studentski dan” osmišljen kao platforma za studente koji su na taj način predstavili rezultate svojih istraživanja i zaključke na temu prehrane, održivog razvoja i ekologije.

U sklopu dijela manifestacije pod nazivom "Dnevni boravak" održana je prezentacija eko bire Kampanjola. Svi zainteresirani ljubitelji piva imali su priliku saznati nešto više o ekološkoj proizvodnji, ali i degustirati eko biru uz prigodni eko čips od batata.

Posjetitelji su tijekom cijelog dana mogli posjetiti i sajam s preko 30 ekoloških izlagača iz cijele Hrvatske. Na sajmu su ljubitelji kvalitetne zdrave hrane kupovali razne proizvode, od povrća, maslinovog ulje, do kozjeg sira i raznih drugih delicija.

Voditeljica jer projekta mr. sc. Tanja Kocković Zaborski iz Etnografskog muzeja Istre u Pazinu, a među brojnim posjetiteljima prvog dana manifestaciju su posjetili i predsjednica Županjiske komore, Jasna Jaklin Majetić, zamjenica gradonačenika Pule, Elena Puh Belci, predstavnici Sveučilišta u Puli te predstavnici lokalnih akcijskih grupa iz Istre.

Foto: Etnografski muzej Istre


Fotoprilog


Tagovi

Pazi što jedeš Pula Pazinski cukerančići Prehrana Ekološki proizvodi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".