Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam sadnica
  • 14.01.2016. 15:30

Palača puna sadnica - od aronije do agruma

U Dioklecijanovim podrumima otvoren tradicionalni sajam sadnica.

Foto: Vedran Perkov
  • 992
  • 77
  • 0

Već 20 godina zaredom, početak siječnja rezerviran je za voćare i ljubitelje ukrasnoga bilja koji obilaze podrume Dioklecijanove palače u Splitu. Tradicionalni poljoprivredni sajam otvoren je 10. siječnja, a trajat će sve do 28. veljače.

Organizator sajma, poznati agronom Ivica Ivić, i ovaj je put osigurao bogatu i raznoliku ponudu raznih sadnica uz pristupačne cijene, a posjetitelji sajma mogu na licu mjesta dobiti korisne savjete o sadnji i održavanju poljoprivrednih kultura.

Kvalitetan sadni materijal

I časopis Maslina Slobodne Dalmacije na sajmu ima svoj štand. "Prema dosadašnjim iskustvima, ovaj sajam je uvijek odlično posjećen, a gospodin Ivica Ivić se već profilirao kao iskusan organizator i stručan agronom koji redovito osigura kvalitetan sadni materijal, što su ljudi prepoznali. Tako da nam među prvima stignu kupci s otoka, a nakon njih redoviti su i kupci iz cijele Dalmatinske zagore. Ovo je mjesto gdje možete kupiti samo nekoliko sadnica, ali i zasaditi cijeli voćnjak ili nešto drugo iz ponude", kazuje nam djelatnik sajma Zlatko Katavić, nabrajajući zaista široku ponudu sadnica koje su stigle iz okolice Splita, najviše Žrnovnice, te iz Donjeg Miholjca, Metkovića i drugih mjesta.

Svi agrumi su po 55 kuna, voćke 38 kuna, one na GF podlozi 48 kuna, jabuke 30, šipci 48, kaki 95, a pravi hit su sadnice aronije po 25 kuna, goji po 40. Ulaz na sajam sadnica u Dioklecijanovim podrumima je slobodan, a posjetiti se može svakog radnog dana od 8 do 17 sati, subotom od 8 do 14 sati, te nedjeljom od 9 do 13 sati.

Autor: Merien Ilić, Foto: Vedran Perkov


Izvori

Maslina - Slobodna Dalmacija


Tagovi

Sajam sadnica Dioklecijanova palača Tradicija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.