Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Land Art Festival
  • 07.07.2016. 19:30

Ovogodišnja Slama u znaku utopije!

Međunarodni Slama Land Art Festival održat će se od 25. do 31. srpnja na Šećeranskom jezeru u Belom Manastiru.

Foto: Udruga Slama/Facebook
  • 1.124
  • 53
  • 0

I ove godine Udruga Slama održava svoj Međunarodni Slama Land Art Festival. Festival okuplja međunarodne umjetnike koji će u tjedan dana, od 25. do 31. srpnja, na Šećeranskom jezeru u Belom Manastiru, izrađivati višemetarske skulpture od slame.

Tijekom vikenda 30. i 31. srpnja (subota i nedjelja) festival je otvoren za sve posjetitelje, kada se izvodi i bogati glazbeno-scenski program.Tema ovogodišnjeg festivala je "Utopija".

"Festival SLAMA postao je mjesto na kojemu se okupljaju kreativci otvoreni za alternativni pristup životu, koji svojim sposobnostima i u prisnom kontaktu s prirodom izgrađuju, ne samo slamnate skulpture i instalacije, koje se kasnije zapale i polako istrunu, već jedan mali i drugačiji model društva. Svaka misao, svaka slamka materijal je za kreaciju. „Reći ćete možda da sam sanjar i da mlatim praznu slamu, ali ja nisam jedini...“ Kao što je rekao John Lenon - ''I hope some day you'll join us and the world will live as one.“, opisuje land art umjetnik i osnivač slame Nikola Faller.

Foto: Udruga Slama/Facebook


Tagovi

Slama Land art Umjetnici Utopija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).