Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Radionica
  • 19.04.2023. 16:30
  • Virovitičko-podravska, Pčelić

Ovog vikenda povedite svoje najmlađe na edukativnu radionicu "Mali svinjogojci"

Udruga mangulica na OPG-u Bišćan pokazat će kako žive svinje, što im to farmeri melju za hranu, kako se hrane, a kako se hlade, tko ih čuva dok farmera nema. Broj mjesta je ograničen, prijavite se.

Foto: Željko Grigić Carev/Udruga-Mangulica.hr
  • 925
  • 80
  • 0

Ovog vikenda, u nedjelju 23. travnja, posjetite OPG Bišćan u Pčeliću gdje Udruga mangulica u sklopu projekta "Živi kvalitetno, živi na ruralnom području!" organizira besplatnu edukativno zabavnu radionicu za djecu i roditelje "Mali svinjogojci" na farmi svinja pasmine mangulica.

U suradnji s Kulturnom udrugom KReativa, EDukativa, Aktiva - KREDA prije same radionice organizira se biciklijada koja će krenuti iz Suhopolja u 15 sati s dječjeg igrališta u Kolodvorskoj ulici, a završit će 2.5 km dalje u Pčeliću (OPG Bišćan), gdje će radionica započeti  u 16 sati. 

Djeca i roditelji imat će priliku vidjeti kako žive svinje pasmine mangulice, što im to farmeri melju za hranu, kako se hrane, a kako se hlade, kako se kosi trava kosom, tko čuva svinje dok farmera nema, tko je nerast, a tko krmača i još mnogo toga.. Nakon napornog posla za sve će biti pripremljena prava farmerska degustacijska okrjepa: kruh, mast i paprika.

U 17:30 biciklisti će krenuti nazad prema Suhopolju.

Broj mjesta na radionici je ograničen stoga svoje mjesto osigurajte već danas i javite se na kontakte Udruge Mangulica koje možete pronaći ovdje

"Na malima svijet ostaje, zato uz znanost našim projektom želimo potaknuti i ljubav prema ruralnom području, poljoprivredi kod malih i mladih. Upravo zato osmislili smo i organizirali ovo događanje kako bi djeca i roditelji iz prve ruke mogli vidjeti i naučiti zanimljivosti o uzgoju i svakodnevici farmera i mangulica", poručio je predsjednik Udruge Mangulica, Tomislav Bišćan.

Inače, ovaj projekt financiran je sredstvima Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.


Tagovi

Mali svinjogojci Edukativna radionica Biciklijada OPG Bišćan Tomislav Bišćan


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]