Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 05.11.2015. 19:10

Otvorenje nasipa i pogona za proizvodnju kulena

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede u petak će u Osijeku biti nazočni otvorenju obnovljenoga nasipa Drava-Dunav, a potom u Gatu pustiti u rad pogon za proizvodnju suhomesnatih proizvoda.

Foto: glas-slavonije.hr/Gojko Mitić
  • 275
  • 51
  • 0

U petak 06. studenoga 2015. godine, na Dravskoj obali 15 u Osijeku u 10:00 sati, svečano će biti otvoren rekonstruirani nasip Drava-Dunav. Predmet zahvata je bio nastavak kontinuiranog osiguranja lijeve obale Drave od štetnog djelovanja riječne vode putem rekonstrukcije postojećeg nasipa Drava-Dunav.

Dužina rekonstruirane trase je 1.045 metara. Dio rješenja sanacije obrambenog nasipa je i armirano-betonski zid koji zamjenjuje nasip u visini od 1,20 metara i dužini 804,60 metara. Ugovorena vrijednost radova je 5 milijuna kuna, bez PDV-a, a u cijelosti ga financiraju Hrvatske vode.

OPG Novosel je novim pogonom zaokružio proces proizvodnje

Otvorenju će biti nazočni i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, koji će nakon toga u 12:15 sati biti i na otvorenju najmodernijeg pogona za preradu suhomesnatih proizvoda OPG-a Novosel u mjestu Gat nedaleko Belišća. Izgradnja pogona je sufinancirana iz podmjere 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i razvoj poljoprivrednih proizvoda, operacije 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima iz Programa ruralnog razvoja u iznosu od 2,14 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost investicije nešto više od četiri milijuna i 400 tisuća kuna.

OPG Novosel bavi se proizvodnjom suhomesnatih proizvoda, u prvome redu kulena, a ovom će investicijom cjelokupno zaokružiti proces proizvodnje te stvoriti uvjete za plasman svojih proizvoda i na europsko tržište. Osim prerade, bave se ratarstvom i stočarstvom te seoskim turizmom.

Foto: glas-slavonije.hr/Gojko Mitić


Tagovi

Osijek Ministarstvo poljoprivrede Rekonstrukcija Nasip Drava-Dunav Hrvatske vode OPG Novosel Pogon Gat Belišće Suhomesnati proizvodi Podmjera 4.2. Operacija 4.2.1. Ratarstvo Stočarstvo Seoski turizam


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo