Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novocommerce International d.o.o.
  • 05.03.2018. 13:30

Otvoreni dan Novocommerca: I zaleđeni John Deerovi odisali snagom i moći

U svakom slučaju John Deere je broj jedan u ovoj tvrtki i ogroman broj traktora, kombajna, balirke i prskalice zeleno žute boje dominirali su dvorištem Novocommerca. No i KUHN, Bednar, Fliegl i Siptec su marke koje su bile zastupljene na ovoj svojevrsnoj izložbi poljoprivredne mehanizacije

  • 783
  • 113
  • 0

John Deere traktori i kombajni izgledaju snažno i močno i kad su prekriveni snijegom, te preliveni ledom kakvi su bili u petak na Danima otvorenih vrata osječkog Novocommerce International d.o.o., zastupnika ovog branda u Hrvatskoj. Ogroman broj traktora svih serija, te kombajni među kojima i nova W serija ponosno su se kočoperili pod zadnjim snijegom ove godine. KUHN, Fliegl, Bednar i Siptec su također marke mehanizacije koju u Hrvatskoj prodaje osječki Novocommerce. Thom Gady i njegova ekipa spremno su dočekali svoje kupce i pokazali sve što imaju u svom repertoaru, a mora se priznati da je posebno zanimljiva izložba velikog broja traktora svih kategorija.

I nova serija W kombajna koju i reklamiraju kao kombajn za sljedeću sezonu žetve koji će omogućiti da izvučete maksimum iz usjeva, čak i u teškim uvjetima. Nova serija W ne poboljšava samo produktivnost i učinkovitost, nego također unaprjeđuje kvalitetu zrna i slame – a to je nešto na što se možete osloniti u svakoj situaciji.

Moćni traktori uz seriju W kombajna

Pažnju nam je privukla i 8R serija traktora. Ima doista zadivljujuće performanse, a na njemu je i jedna od najboljih kabina u klasi, optimalna udobnost, niski troškovi rada i maksimalno iskorišteno vrijeme. Visoka gustoća snage u kombinaciji sa visokim omjerom snage motora (do maks. 450 ks motora sa IPM-om) osiguravaju brzinu i učinkovitost. Brojne opcije podizne poluge I PV-a čine 8R seriju traktora iznimno svestranom.

Po dolasku na Dane otvorenih vratiju Novocommerca prvo nas je dočekao John Deere 5100M s trobrazdnim plugom premetnjakom marke KUHN. Trenutno se ova kombinacija prodaje po promotivnoj cijeni od 360.000,00 kn + PDV.  Uz dobro poznate uvjete financiranja preko Unicredit Leasinga, ova kombinacija se čini još primamljivijom.

Novocommerce se ima s čim pohvaliti 

"Samo traktori s najboljim značajkama tvrtke John Deere zaslužuju ime John Deere. To je bila naša krilatica u izradi nove 5M serije traktora. Oni se temelje na uspješnom prethodniku modela 5M, no dodatno smo unaprijedili neke važne detalje. Sve u interesu zadovoljenja vaših potreba. 5M serija je priznata po pružanju izvanrednih vrijednosti. Njezine renomirane značajke, performance, jednostavna tehnologija “Samo dizel”, te trajna pouzdanost učinili su je našim najpopularnijim modelom u segmentu 75100 ks", kažu u propagandnim materijalima John Deere.

Plugovi, prikolice i preše za bale

No, plug KUHN Master 103-3T koji smo zatekli uz ovaj traktor ima jednodijelni prihvat na stroj  a veze visoke čvrstoće između prihvata na stroj i okvira. Tu je i ojačana greda, kao I predplužnjaci podesivi u tri dimenzije a nude si kompletan asortiman plužnih tijela – 14“ i 16“ radne širine – niz dubinskih kotača . Ima non-stop hidrauličnu zaštitu tijela ili sistem sigurnosnog vijka.

Fliegl prikolice su također bile prisutne na Danima otvorenih vrata. I ako smo do sada prisustvovali lutanju njemačkog Fliegla od zastupnika do zastupnika sada se zaključuje da je ipak Novocommerce izrastao u pravog zastupnika ovoga branda u Hrvatskoj. Vidjeli smo i klasične prikolice, ali i one specijalizirane, za razbacivanje krutog gnoja.

Preše John Deere su doista vrh, vrhova i dobro ih je bilo vidjeti uživo. I one s fiksnom i one s varijabilnom komorom.  Proizvodite li slamu, sijeno, sjenažu ili silažu veliku količinu jednoga ili ponešto od svega ovaj proizvođač ima balirku za svakoga. John Deere je ove godine predstavio novu V seriju preša za bale koje su također bile prestavljene na Danima otvorenih vrata. Preše za bale V serije svestrane su preše za okrugle bale s varijabilnom komorom i doista se radi o kvaliteti koja je potrebna stočarima.

John Deere 6230R

Moglo bi se reći da je zvijezda Dana otvorenih vrata bio John Deere 6230R. Najnoviji vrhunski model traktora zadivljujućih preformasi i cestovnih mogućnosti snage 230 KS (maksimalno 279 KS sa IPM-om). Opremljen ComfortView kabinom sa CommandArmom i CommandCener-om 4. generacije ovaj stroj posjeduje sve što je potrebno za najproduktivniji i najučinkovitiji rad do sada. CommandPRO upravljačka ručica sa 11 tipki koje je moguće rekonfigurirati omogućuje jednostavno ovladavanje snagom ovog traktora i podiže jednostavnost na sasvim novi nivo. Zvjezdani status ovog traktora na Danima otovrenih vrata potvrđuje činjenica da je traktor više bio u pokretu nego na mjestu. Zainteresiranost kupaca mogla se mjeriti u duljini reda koji se stvarao za probnu vožnju traktora.

Najveći traktor koji je bio izložen rabljeni je stroj John Deere 9520RT, traktor sa gusjenicama sa samo 580 radnih sati i malo manje konja, točnije 520. Traktor koji je kao stvoren za veliki Bednarov 12 metarski Swifter SE12000 koji je zbog veličine bio izložen u drugom dijelu Novocommerce Internationala, ispred trgovine rezervnih dijelova.

Foto: Damir Rukovanjski


Fotoprilog


Tagovi

John Deere Bednar KUHN Novocommerce


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kmečki Glas iz susjedne Slovenije prošle je godine obilježio 80 godina rada na informiranju poljoprivrednika. Ova vodeća agrarna redakcija z Dežele danas zapošljava 24 medijska djelatnika te uz tjednik i portal ima bogatu izdavačku djelatno... Više [+]