Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EIMA International
  • 20.10.2021. 18:00

Otvorena EIMA - Međunarodni sajam poljomehanizacije u Bologni traje pet dana

Od snažnih modela za operacije na otvorenom polju do specijaliziranih za vinograde i voćnjake, kao i onih za višenamjenske aktivnosti, bolonjski sajam EIMA prezentira visokotehnološka rješenja za sve vrste poljoprivrede.

Foto: Facebook/EIMA International
  • 294
  • 54
  • 0

Već 44. izdanje Međunarodnog sajam poljoprivredne mehanizacije (EIMA) otvorilo je vrata posjetiteljima 19. listopada u izložbenom centru u Bologni, Italija. Događaj je to koji privlači izlagače i posjetitelje iz cijelog svijeta, a posjetiti ga možete do subote, 23. listopada.

Nakon prošlogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, sajam uživo vratio se u punom sjaju, ističu organizatori. Na njemu se predstavlja 1.350 izlagača, od čega je 350 inozemnih, iz ukupno 40 zemalja svijeta. Ova petodnevna manifestacija obuhvaća 14 robnih sektora i pet tematskih cjelina: EIMA Components, Green, Energy, Idrotech i Digital, koje predstavljaju avangardne tehnologije agrara na globalnoj razini.

Tijekom jučerašnje konferencije za novinare, Simona Rapastella, generalna direktorica talijanskog udruženja proizvođača poljoprivredne mehanizacije FederUnacoma, organizatora ovog događaja komentirala je: "Dobar je odaziv izlagača bez obzira na ograničenja povezana s Covidom. Nedostaju tvrtke iz važnih zemalja poput Kine ili Indije. No, nadamo se da će se vratiti u sljedećem izdanju koje je previđeno za studeni 2022. godine".

Od snažnih modela za operacije na otvorenom polju do specijaliziranih za vinograde i voćnjake, kao i onih za višenamjenske aktivnosti, izložba predstavlja visokotehnološka rješenja za sve vrste poljoprivrede.

EIMA je još jednom potvrdila svoj međunarodni karakter. Tako se osim poljoprivrednih tvrtki i mehanizacije očekuju i poslovni ljudi iz cijeloga svijeta.

Također, već tradicionalno ovaj je sajam domaćin dodjele nagrada TotY Traktor godine, a koja je upriličena jučer. U sklopu ovoga događanja se održava i natjecanje u tehničkim inovacijama koje nagrađuje inovativna rješenja koja su proizvođači osmislili za sve vrste poljoprivrednih radova.

TotY 2022: John Deere dvostruki pobjednik, uz traktor godine, uzeli i titulu za najbolji svestrani!

"EIMA osim što je promotivna i komercijalna izložba, ona je i oduvijek bila i sjajna "mašina" za odnose", slikovito je to opisala Rapastella dodavši da je ta činjenica od strateške važnosti jer je u industriji poljoprivredne mehanizacije neophodna bliska interakcija između svijeta industrije i poljoprivrede, istraživačkih aktivnosti, ali i okoliša te političkih i administrativnih djelatnosti. 

"Sajam u Bologni je prepoznat kao forum koji povezuje sve te aktere i mjesto gdje se planira budućnost poljoprivrede", zaključila je.


Fotoprilog


Tagovi

EIMA International Sajam Poljoprivredna mehanizacija Bologna


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]