Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam
  • 26.08.2013.

Otvoren Sajam poljoprivrede i prehrane Agra 2013.

Sajam hrane AGRA, glavni izložbeni događaj na raskrižju četiriju zemalja, u središtu je gospodarskih kretanja u Sloveniji.

  • 281
  • 13
  • 0

24. kolovoza 2013., predsjednica slovenske vlade, mag. Alenka Bratušek, uz nazočnost brojnih uglednih gostiju u Gornjoj Radgoni, otvorila je 51. Međunarodni sajam prehrane AGRA. "Sajam je od iznimne važnosti za Gornju Radgonu i Muru, a zahvaljujući iznimnim naporima generacija organizatora, i izlagači također postaju naš dobar glas, čak i izvan granica Slovenije", rekla je.

Sajam hrane, glavni izložbeni događaj na raskrižju četiriju zemalja, u središtu je gospodarskih kretanja u Sloveniji. "Slovenska poljoprivreda je od iznimne važnosti za Sloveniju. To je ujedno i prilika za sve koji su s nama radili na novim proizvodima i razvoju tehnologije u području mehanizacije poljoprivrede, stočarstva i nekih drugih područja ", rekao je za medije slovenski premijer, dodajući da je moderna tehnologija produkt vrijednih ruku i znanja.

Na otvaranju sajma govorio je i predsjednik Uprave Pomurski Fair, Janez Erjavec. "Na sajmu prehrane, željeli smo široj javnosti približiti problem poljoprivrede, proizvodnje hrane i prirodnog okoliša. Dakle, kao poljoprivrednici koji vole svoju farmu i zemlju - svjesni smo svoje misije, da jednom godišnje, omogućimo predstavljanje dostignuća poljoprivrednika, poljoprivredne stručnosti, znanja i poljoprivredne politike ", rekao je Erjavec.

Među brojnim uglednim gostima koji su prisustvovali otvaranju sajma, bio je i zamjenik ministra poljoprivrede Republike Litve i Potpredsjednik Vijeća EU Poljoprivrede i ribarstva Mindaugas Kuklierius. On je rekao da bi prioritet Europe trebala biti proizvodnja dovoljno kvalitetne, zdrave hrane. Naglasio je i važnost poticanja proizvodnje proteina usjeva i hrane za životinje bez genetski modificiranih organizama. O uspjesima slovenske poljoprivrede je govorio ministar poljoprivrede i okoliša MSc. Dejan Zidan, koji je istaknuo uspješnu provedbu poljoprivredne reforme. Slovenskoj poljoprivredi u sljedećih sedam godina, za provedbu poljoprivredne politike ruralnog razvoja, dostupno je 950 milijuna eura samo za izravna plaćanja, a dodatno će na raspolaganju biti i 200 do 300 milijuna eura iz državnog proračuna.

Zadruge su važna karika u poljoprivrednoj proizvodnji i preradi, a pružanje adekvatnog poticajnog okruženja za zadruge pruža im jednak tretman u svrhu poticanja njihovog razvoja, bio je zaključak uvodnog predstavljanja sajma. Predsjednik slovenske komore poljoprivrede i šumarstva, Zupančič, dodao je da je sve veći pritisak na poljoprivrednicima te je izrazio potrebu raspodjele tereta, jer isključujući poljoprivrednu proizvodnju hrane i očuvanje krajobraza Slovenije, gospodarstvo će i dalje stagnirati.

51. Međunarodni Poljoprivredni sajam prehrane AGRA u Gornjoj Radgoni, na ukupno 68.300 m2 izložbenog prostora, ugostit će 1.730 izlagača iz 29 zemalja. Sajam će biti otvoren do četvrtka, 29. kolovoza 2013.


Tagovi

AGRA Slovenija Sajam poljoprivrede Zadruge Proizvodnja Alenka Bratušek Gornja Radgona Janez Erjavec Mindaugas Kuklierius Dejan Židan