Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FarmShow 2022.
  • 03.06.2022. 14:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Otvoren najveći do sada FarmShow - ovog vikenda svi putevi vode u Osijek!

Na čepinskoj zračnoj luci kroz naredna tri dana posjetitelji će imati priliku vidjeti poljoprivredne strojeve i najnovije tehnologije u poljoprivredi.

Foto: Martina Popić
  • 511
  • 148
  • 0

Otvoren je ovogodišnji, 9. po redu FarmShow u Osijeku.

Na čepinskoj zračnoj luci kroz naredna tri dana posjetitelji će imati priliku vidjeti poljoprivredne strojeve i najnovije tehnologije u poljoprivredi, a bit će održane i razne prezentacije strojeva.

"Imamo najveći sajam do sada, velik je interes izlagača, a vjerujem da će tako biti i s posjetiteljima", kazao je prilikom otvorenja predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i proizvodnje Darko Aračić.

Naime, kako je istaknuo, sajam se prostire na površini od čak 13.000 m2, što ga čini najvećim do sada, a svoje strojeve, mehanizaciju i ostalu poljoprivrednu opremu izlaže oko 37 izlagača.

Očekuje se dobra prodaja

"Nažalost, situacija u svijetu je takva kakva je, ali burzovne cijene idu u prilog poljoprivrednicima. Prva polovica godine je što se tiče prodaje traktora i mehanizacije bila jako dobra, a isto očekujemo i za drugu", kazao je Aračić dodavši da nakon žetve prodaja već tradicionalno bude bolja.

Ispred Ministarstva poljoprivrede okupljene je pozdravio državni tajnik Tugomir Majdak rekavši kako vjeruje da će ova manifestacija prerasti u jedan svjetski sajam poput onog u Bologni.

Sajam je otvorenim proglasio državni tajnik Tugomir Majdak

"Ovo je naša žitnica i krize pokazuju što ona znači u kontekstu zadovoljenja potreba za hranom", napomenuo je. Kako kaže, u tom je smislu važna Slavonija i Baranja, ali i poljomehanizacija i oprema te novi smjer poljoprivredne politike kada je u pitanju pametna i precizna poljoprivreda.

Dodao ja da Ministarstvo ulaganje u mehanizaciju prati natječajima kroz europska i nacionalna sredstva te su ih ove godine do sada otvorili 20 s ukupnom alokacijom sredstava preko 1,7 milijarde kuna.

Utrka traktora u nedjelju

"To govori o tome koliko usmjeravamo sredstva u razvoj poljoprivrede, a ustrajat ćemo u tome i dalje", poručio je Majdak i proglasio sajam službeno otvorenim.

Izlaže oko 37 izlagača 

Ulaz i parking su za sve posjetitelje besplatni, a FarmShow je otvoren do nedjelje, 5. lipnja u 19 sati. Posljednjeg dana ove manifestacije, točnije u nedjelju u 14 sati održat će se utrka traktora.

A dio onoga što vas očekuje pogledajte u našoj fotogaleriji.


Fotoprilog


Tagovi

FarmShow Otvorenje Poljoprivredna mehanizacija Darko Aračić Tugomir Majdak


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Farm Show Osijek

Sv. L.B. Mandića 172, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 99 264 8048, e-mail: dino.tomljanovic@agronom.hr web: http://www.farmshowosijek.eu/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]