Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mostarski sajam
  • 05.04.2022. 16:00
  • Mostar

Otvoren 23. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru

Nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, Mostarski je sajam otvorio svoja vrata posjetiteljima iz Bosne i Hercegovine i regije

Foto: Vedran Stapić
  • 815
  • 75
  • 0

Nakon dvije godine stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru ponovno je posjetiteljima otvorio svoja vrata.

Na svečanosti otvorenja okupljene uzvanice, poduzetnike i posjetitelje je pozdravila Dalfina Bošnjak, direktorica Sajma, nakon koje je i Mario Kordić, gradonačelnik Mostara zaželio dobrodošlicu. 

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić naglasio je pokazatelje koji govore o dobrom ekonomskom oporavku nakon korona krize.

Svoje proizvode i usluge predstavlja oko 800 izlagača

"Imamo bolji rezultat danas nego u predpandemijsko vrijeme u našoj relativno maloj ekonomiji. Podaci govore da smo pomakli ekonomiju na najvišu razinu u povijesti”, rekao je Novalić, i dodao da je u nedostatku značajnijih stranih investitora itekako zadovoljan domaćim ulaganjima.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija, istaknuo je da je ova zemlja prebrodila jednu od najvećih kriza od Drugog svjetskog rata i ukazao na inflaciju: "Cijene su u veljači ove godine bile veće za 8,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine", iznio je na otvorenju zabrinjavajuće podatke.

Ohrabrujuće poruke

Predsjednik Vlade Hrvatske, Andrej Plenković je u podužem izlaganju iskoristio priliku naglasiti dva "temeljna sidra" Hrvatske, članstvo u Eurozoni i Schengenu: "To govorim zbog utjecaja i na Bosnu i Hercegovinu”.

Tri su procesa obilježila ovu godinu, dodao je premijer Hrvatske - tragedija naroda Ukrajine, najveći izbjeglički val u Europi i enorman rast cijena energenata. Osvrnuo se na ustavnu krizu i potrebu za dogovorom između Bošnjaka i Hrvata kao i na trgovinu između zemalja. Istaknuo je informaciju da je Hrvatska prvi trgovinski partner BiH, a i drugi investitor u BiH nakon Austrije. 

Istaknuto važno regionalno partnerstvo 

Premijerka Srbije Ana Brnabić naznačila je da robnu razmjenu između Srbije i BiH karakterizira stalni rast.

BiH je naš važan partner. Vidimo pozitivan trend, ali i potencijal. Zato smo peti put za redom ovdje, danas s 18 izlagača”, izdvojila je Brnabić i potencijal suradnje na poljima energetike, poljoprivrede i turizma uz prometno povezivanje Sarajeva i Beograda koje je u tijeku.

Neprihvatljivo spora integracija zapadnog Balkana u EU, poručio Sijarto

Ispred zemlje partnera, Mađarske, Peter Sijarto, ministar vanjskih poslova, otvorio je sajam, a u govoru se kritički osvrnuo na sporost bruxelleske administracije, posebno kada je riječ o europskom putu zemalja zapadnog Balkana. "Mi smatramo neprihvatljivo sporom integraciju zapadnog Balkana u EU. Valja doći ovamo i pomoći, a ne držati prodike iz Bruxellesa", rekao je i pobrao simpatije okupljenih te dodao da je interes Mađarske skori ulazak Srbije u EU i što ranije otvaranje pregovora kada je riječ o BiH.

Posjete do subote

Sajam možete posjetiti ovog tjedna, od utorka, 5. do subote, 9. travnja 2022., od 10:30 do 18:30 sati, odnosno od utorka do petka, dok je zadnji dan, u subotu sajam otvoren do 16 sati.

Ulaznice se po cijeni od 5 KM (oko 20 kuna) po osobi mogu kupiti na samom ulazu, koliko košta i parking za automobil. 

Izložbeni prostor na 30.000 m2

Na ovom 23. izdanju manifestacije, koja se održava na 30.000 m2 izložbenog prostora svoje proizvode i usluge predstavlja oko 800 izlagača iz BiH, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Poljske, Grčke, Italije, Slovenije, Albanije, Kine, Turske, Izraela i Njemačke, navode organizatori sajma.

A kako izgleda ovogodišnji sajam, možete vidjeti putem fotografija iz priloga.


Fotoprilog


Tagovi

Mostarski sajam Ana Brnabić Andrej Plenković Zoran Tegeltija Fadil Novalić Dalfina Bošnjak


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

Mostarski sajam

Rodoč bb, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina
tel: +387 36 350 194, e-mail: info@mostarski-sajam.com web: http://www.mostar-fair.com/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P