Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Floraart
  • 27.05.2021. 15:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Otvara se i odgođeni 55. Floraart na Bundeku

Organizatori najavljuju da pripremaju 100.000 sadnica, a uz oko 180 domaćih očekuju i desetak inozemnih izlagača na najvećoj regionalnog izložbi cvijeća.

Foto: I. Jurišić/arhiva AK
  • 377
  • 61
  • 0

Konačno će svi ljubitelji hortikulture doći na svoje jer će se ovogodišnji, 55. Floraart u Zagrebu, napokon održati i to od utorka, 1. do nedjelje, 6. lipnja. Međunarodna izložba cvijeća odvijat će se na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora zagrebačkog jezera Bundek, priopćili su u četvrtak organizatori.

Naime, nakon što je Floraart, prvotno najavljen za 10. do 16. svibnja, odgođen zbog epidemioloških mjera, čekao se novi datum najveće hortikulturne izložbe u regiji, koja prošle godine nije ni održana zbog pandemije. Sad je, kažu, definitivno potvrđena za početak lipnja.

Bez kupa florista i natjecanja učenika    

Tako će se na Bundeku predstavljati izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina. Natjecanja "Hrvatski KUP florista" i 'Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća, ove se godine neće održati. Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera organizirat će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća po pristupačnim cijenama.

Organizatori najavljuju da pripremaju 100.000 sadnica, a uz oko 180 domaćih očekuju i desetak inozemnih izlagača na izložbi.   

Floraart organizira Zagrebački holding–podružnica Zrinjevac, a suorganizatori su Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba. Ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma.

Uživajte odgovorno i uz poštivanje svih epidemioloških mjera u prekrasnoj cvjetnoj rapsodiji, zaključuju na kraju organizatori.   


Tagovi

Floaart Izložba cvijeća Manifestacija


Autor

Marinko Petković

Više [+]

Dugogodišnji novinar s diplomom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji prati poljoprivredu i prehrambenu industriju. Danas na iste teme izvještava za brojne domaće medije. Predsjednik Zbora agrarnih novinara pri HND-u.