Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natjecanje u oranju
  • 04.03.2022. 19:00

Otkazano Svjetsko prvenstvo u oranju u Rusiji

Ovo će biti treća godina kako se ne održava natjecanje u oranju. U 2020. i 2021. razlog je bila pandemija, a ove - rat u Ukrajini

Foto: Depositphotos/ilfede
  • 177
  • 62
  • 0

Otkazano je 67. Svjetsko prvenstvo u oranju, a koje je trebalo biti održano 13. i 14. kolovoza u Sankt Peterburgu, u Rusiji, odlučeno je na jučerašnjem sastanku organizacijskog odbora. 

S ovim se globalnim natjecanjem pauziralo dvije godine, zbog pandemije koronavirusa, a posljednji je put održano 2019. u Minnessoti, SAD. Na njemu je tada sudjelovalo preko 60 orača iz 27 zemalja svijeta. 

Svjetska oračka organizacija podsjetila je na svoj slogan Pax Arva Collat ​​- Neka mir kultivira tlo te da je ponašanje Rusije prema Ukrajini potpuno suprotno od ove krilatice.

Treba napomenuti da je ovo natjecanje nakon otkazivanja 2020., trebalo biti održano 2021. u Irskoj, a kako bi se poklopilo s 90. obljetnicom Nacionalnog saveza orača. No, pandemija je tada pomrsila i te planove. Stoga je, kako piše irishexaminer, plan organizirati ga upravo u toj zemlji 2023. godine. 

"Naši ruski kolege prihvatili su da se ovaj događaj ne može održati. Također, suosjećamo s ukrajinskom situacijom", izjavila je glavna tajnica Svjetske oračke organizacije Anna Marie McHugh


Tagovi

Natjecanje u oranju Svjetsko prvenstvo Otkazivanje Rat u Rusiji Ukrajina Irska


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.