• AGRA 2020
  • 15.07.2020. 12:00
  • Gornja Radgona, Slovenija

Otkazana AGRA 2020 - jedan od najvećih poljoprivrednih sajmova u regiji

58. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrane AGRA koji se trebao održati od 22. do 27. kolovoza u slovenskoj Gornjoj Radgoni otkazan je zbog pandemije Covid-19, objavili su organizatori.

Foto: Vedran Stapić
  • 193
  • 26
  • 0

Nakon što je u travnju optimistično najavljeno da će se 58. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrane AGRA održati od 22. do 27. kolovoza ove godine unatoč pandemiji, to se, nažalost, ipak neće dogoditi. Naime, organizatori su priopćili da je sajam otkazan zbog koronavirusa i da prvenstveno treba brinuti o zaštiti zdravlja posjetitelja, izlagača i svih ostalih sudionika.

Kako navode u priopćenju, predhodno su analizirali sve moguće scenarije i alternative kako bi se manifestacija s 58 godina neprekinute tradicije održala i ove godine, ali su došli do zaključka da se jedan od najvećih poljoprivredno-prehrambenih sajmova u regiji ovoga puta ne održi jer je riječ o masovnom okupljanju sudionika i posjetitelja te da ne bi mogli izvesti sve potrebno da se omogući epidemiološka sigurnost svih koji bi na sajam došli iz Slovenije i drugih zemalja.

Poslovna hrabrost, ali i odgovornost prema sudionicima sajma

Nakon uspješnog sajma Agra 2019, koji je na preko 71.800 m2 izložbenog prostora predstavio više od 1.850 izlagača iz 32 zemlje, a u šest dana ga je posjetilo gotovo 120.000 posjetitelja, najave i zanimanje za Agra 2020 bili su više nego ohrabrujući. Sve stručne izložbe i velika događanja već su dogovorena, što je organizatore dodatno inspiriralo i potvrdilo uspješnost njihovih napora.

Sajam u Gornjoj Radgoni okupio blizu dvije tisuće izlagača iz 32 države

"Ne nedostaje nam poslovne hrabrosti za razvoj plemenite tradicije i otvaranje novih sajamskih i profesionalnih poglavlja. To ne znači da nismo oprezni. Želimo gospodarstvu, struci, javnosti, izlagačima i posjetiteljima ponuditi sajam koji će odražavati integritet poljoprivrede i hrane. Nažalost, to se u trenutnoj situaciji ne može u potpunosti garantirati zbog virusa Sars CoV-2. 

Ne želimo ugroziti zdravlje sudionika i ne možemo jamčiti da vaše pripreme za sajam ne bi bile uzaludne", poručili su organizatori zaključivši da intenzivno pripremaju nove sadržaje kako bi sajam AGRA 2021 ponovno bio najuspješniji događaj poljoprivredne i prehrambene industrije u Sloveniji i ovom dijelu Europe.


Tagovi

AGRA Slovenija Pomurski sejem Pandemija Sajam Gornja Radgona Otkazano


Autorica

Martina Popić

Martina je magistrica agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Za ljubitelje brojeva ;)