• Foto natječaj
  • 25.03.2020. 13:40

#ostanidoma i prijavi se na natječaj "Volim svoju županiju"

Kreće peti natječaj Hrvatske zajednice županija, a cilj je da internet preplave lijepe slike.

Foto: Hrvatska zajednica županija
  • 1.067
  • 53
  • 0

U doba borbe s epidemijom bolesti Covid-19, a kako bi se potaknula kreativnost i internet preplavile i lijepe slike, Hrvatska zajednica županija pokrenula je peti po redu foto natječaj, ovoga puta #ostanidoma Volim svoju županiju. Kako navode, pozivaju sve kreativce da ostanu u svojim domovima i u arhivi snimljenih fotografija pronađu onu koja najbolje opisuje njihov rodni kraj. 

Projekt Volim svoju županiju započeo je 2016. godine s ciljem poticanja građana na promociju vlastite županije, a prošle je godine prijavljeno više od 3600 fotografija iz svih hrvatskih županija. Iz svake županije bira se po jedna fotografija u postav putujuće izložbe koja obilazi županije doprinoseći buđenju regionalnog identiteta.

Svaki autor može poslati najviše tri fotografije, a osigurane su nagrade za najbolje u dvije kategorije prema mišljenju stručnog žirija te za fotografiju s najvećim brojem prikupljenih lajkova unutar aplikacije Volim svoju županiju.

Prijavu za natječaj kao i sve ostale informacije možete naći ovdje.

Predsjednica ovogodišnjeg žirija ponovno je naša profesionalna fotografkinja Mare Milin, a cijeli postav izložbe najboljih fotografija iz 2019. godine po prvi je puta doniran jednoj ustanovi, Općoj bolnici Zadar.

Kako bi se pridržavali postojećih mjera, iz Zajednice predlažu da se pregledaju postojeće fotografije te da se prijave do 15. svibnja

Pravo sudjelovanja u natječaju nemaju sudionici koji su u prethodnim natječajima u razdoblju od 2016. do 2019. godine osvojili jednu od nagrada za prvo mjesto u kategorijama fotografija s najviše lajkova i dijeljenja.


Tagovi

Hrvatska zajednica županija Volim svoju županiju Foto natječaj Mare Milin


Autorica

Lucija Bencaric

Lucija je magistrica agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pozdrav svima... Dio slikica mog vrta #mojepovrće...zbog Parkinsonove bolesti ne radim, i imam dobri... Pročitaj cijelu bilješku »