Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječki proljetni sajam
  • 04.03.2016. 16:30

Osječki sajam kao mjesto dobrih poslova

Sajam je od danas pa sve do nedjelje 06. ožujka 2016. otvoren za sve zainteresirane posjetitelje koji će imati priliku vidjeti brojne programe izlaganja vezane za poljoprivredu, prehranu i obrtništvo.

  • 899
  • 110
  • 0

Danas je na sajamskog prostoru Pampas u Osijeku svečano otvoren 23. Osječki proljetni sajam i 17. Obrtnički sajam. Osječki sajam d.o.o., u suradnji s HGK ŽK Osijek, Hrvatskom obrtničkom komorom i HOK OK Osječko-baranjske županije te pod pokroviteljstvom predsjednice RH, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva poduzetništva i obrta, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, organizirao je ovaj poznati sajam poljoprivrede, prehrane i obrtništva.

Sajam je od danas pa sve do nedjelje 06. ožujka 2016. otvoren za sve zainteresirane posjetitelje koji će imati priliku vidjeti brojne programe izlaganja koji, između ostalog, obuhvaćaju prodaju sjemena, zaštitu bilja, pčelarske proizvode i opremu, prehrambene proizvode, poljoprivrednu mehanizaciju, usluge osiguranja te obrtničke proizvode i usluge.

Programi izlaganja, između ostalog, obuhvaćaju prodaju sjemena, zaštitu bilja, pčelarske proizvode i opremu, prehrambene proizvode, poljoprivrednu mehanizaciju, usluge osiguranja te obrtničke proizvode i usluge.

Razvijanje poduzetničkih ideja i razmjena iskustava

Otvorenje sajma

Zamjenik ministra poduzetništva i obrta, Mario Turalija, uz prigodne je riječi svečano otvorio ovaj sajam. "Ovakvi sajmovi su odlična prilika za prezentaciju novih proizvoda i usluga, izravne susrete ponude i potražnje, ali i idealna mjesta za usporedbu s konkurencijom. Neka ovaj sajam bude mjesto za razvijanje poduzetničkih ideja i razmjenu iskustava te sklapanje novih partnerstva", naglasio je Turalija.

Svečanom otvorenju nazočio je i Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, koji je ovom prilikom rekao kako je ovaj sajam dobar primjer suradnje politike i gospodarstva koja jedina može održati ovakve manifestacije i pomoći proizvođačima pri izlasku na tržište, ali i u pronalasku novih poslova i partnera.

Osječki sajam pobrinuo se i za gurmane pa će se tako u sklopu sajma održati i Cooking show u organizaciji pašta Mašta j.d.o.o., uz popularnog slavonskog chefa Tomislava Dukića.

Stručna predavanja i skupovi, ali i kulinarski show

Kroz sljedeća tri dana, koliko traja ova manifestacija, posjetitelji će moći, osim raznolikog izlagačkog programa, popratiti i brojna sajamska događanja. Organizirana su predavanja i stručni skupovi vezani za financiranje putem EU fondova te ruralni razvoj kroz projekte i umrežavanje.

Također, Osječki sajam se pobrinuo i za gurmane pa će se tako u sklopu sajma održati i Cooking show u organizaciji Pašta Mašta j.d.o.o., uz popularnog slavonskog chefa Tomislava Dukića. Naime, svi zainteresirani će besplatno moći kušati pripremljenu tjesteninu, ali i naučiti sve o pravilnoj pripremi jer će im kuhar otkriti male tajne velikih majstora kuhinje.

"Bez dugogodišnje podrške, partnerstva i povjerenja naših izlagača ne bismo mogli graditi i razvijati ovu značaju regionalnu sajamsku priredbu. Sigurni smo da će i ovogodišnje sajamsko izlaganje popratiti brojni posjetitelji i mediji. Neka ovaj sajam bude mjesto dobrih poslova", zaključila je direktorica sajma, Nada Maglaić.


Fotoprilog


Tagovi

Osječki sajam Osječki proljetni sajam Obrtnički sajam Pampas Tomislav Dukić Nada Maglaić Dragutin Ranogajec Mario Turalija


Autorica

Martina Gavran

Više [+]

Martina provodi promotivne aktivnosti i projekte SLinka i AgroKluba kroz marketing i segmet komuniciranja s javnosti. Sveučilišna je prvostupnica kulturologije, a trenutno pohađa diplomski studij Medijske kulture na Odjelu za kulturologiju.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo