Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječki jesenski sajam
  • 02.10.2015. 16:30

Osječki jesenski sajam otvorio vrata!

Sajamska manifestacija i ove godine nudi brojna događanja, stručna predavanja i savjetovanja, edukativne aktivnosti, prezentacije i radionice.

  • 343
  • 57
  • 0

Danas je na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku svečano otvoren 18. Osječki jesenski sajam. Osječki sajam d.o.o. , u suradnji s HGK Osijek te pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, organizirao je i ove jeseni, sada već tradicionalni, sajam koji je sadržajno i tematski raznolik.

Program obuhvaća poljoprivredu, prehranu, graditeljstvo, stanovanje, zdravlje, zdravu hranu, vodu, grijanje, energetsku učinkovitost, automobile, stanovanje i ekologiju, a sve s ciljem podizanja regionalne konkurentnosti i održivog razvoja. Sajam ukupno broji 180 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, a sadržaj i aktivnosti odvijat će se kroz tri dana trajanja sajma, od 02. do 04. listopada 2015.

Izaslanik predsjednice RH i predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Luka Burilović, prigodnim je riječima otvorio ovogodišnji Osječki jesenski sajam, rekao je kako je upravo ova sajamska manifestacija jedna od značajnijih u Slavoniji i Baranji.

"Ovo je korak ka unapređenju ruralnog razvoja te izravan utjecaj na gospodarski rast Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije", naglasio je Burilović.

Bogat i raznovrstan sajamski program

Ponuda pčelarskih proizvoda

Sajamska manifestacija i ove godine nudi brojna događanja, stručna predavanja i savjetovanja, edukativne aktivnosti, prezentacije i radionice. Osim prezentacije roba i usluga, sajam je i prigoda za prezentaciju i razmjenu iskustava jedinica lokalne samouprave, lokalnih akcijskih grupa, tematskih asocijacija i udruga.

U sklopu manifestacije Dani pčelarstva, na sajmu je organizirano i 20. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda, u organizaciji HGK ŽK Osijek. Također, nastavljajući pozitivno iskustvo od prošle godine, pod pokroviteljstvom Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije, na sajmu izlažu 34 žene poduzetnice u sklopu 2. Izložbe ženskog poduzetništva. Raznovrsnost turističke ponude naše regije predstavljena je ponudom autohtonih proizvoda klastera Slavonska košarica u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Osijeka.

"Kada smo prošle godine organizirali sajam koji je po ocjenama medija i posjetitelja bio izuzetno zapažen i posjećen, znali smo da je iduće godine pred nama velika obaveza i izazov ostvariti još jednu takvu priredbu. Ponosni smo na ostvarene ciljeve", istaknula je direktorica sajma Nada Maglaić.

Organizatori ovog događanja, vođeni dosadašnjih iskustvom i rezultatima, uvjereni su kako će ova zanimljiva i raznovrsna priredba i ove godine okupiti velik broj zainteresiranih posjetitelja.


Fotoprilog


Tagovi

Osječki sajam Osječki jesenski sajam Pampas 18. Osječki jesenski sajam Osijek Osječko-baranjska županija Poljoprivreda Energetska učinkovitost Ekologija Održivi razvoj Luka Burilović Nada Maglaić Dani pčelarstva Nacionalno ocjenjivanje kvalit


Autorica

Martina Gavran

Više [+]

Martina provodi promotivne aktivnosti i projekte SLinka i AgroKluba kroz marketing i segmet komuniciranja s javnosti. Sveučilišna je prvostupnica kulturologije, a trenutno pohađa diplomski studij Medijske kulture na Odjelu za kulturologiju.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo