Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam Subotica 2014.
  • 09.06.2014. 11:30

Osječke tvrtke dogovorile suradnju u Subotici!

Na Međunarodnom sajmu privrede održanom u Subotici dogovorena suradnja pet Osječko-baranjskih tvrtki u Srbiji i Crnoj Gori

Foto: subotica.com
  • 86
  • 5
  • 0

U Subotici je od 04. do 07. lipnja u organizaciji javnog poduzeća Subotičke pijace u suradnji s partnerima, održan 8. Međunarodni sajam privrede na kojem je sudjelovalo više od 300 izlagača iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Rumunjske i Mađarske.

Zemlja partner ove je godine bila Crna Gora, a sajam je svečano otvorila ministrica poljoprivrede i zaštite životne sredine, prof.dr. Snežana Bosavljević Bošković. Prisutne je pozdravio i gradonačelnik Subotice, Jene Maglai koji je tom prigodom istaknuo zadovoljstvo rastom sajma u posljednjih nekoliko godina. Slobodan Vojinović, predsjednik Regionalne privredne komore Subotica, izrazio je vjeru u potpisivanje novih poslovnih ugovora, a predsjednik Privredne komore Crne Gore, Velimir Mijušković u ovom sajmu vidi priliku za poslovno povezivanje tvrtki sudionica sajma.

Sajam se održavao pod sloganom Mali biznis i stari zanati - veliki izazov na pragu EU, a riječ je o sajmu općeg tipa, namjenjenom prije svega, malim i srednjim poduzetnicima iz različitih djelatnosti. Ove godine na sajmu su predstavljene Luka Bar i Turistička orgaizacija Crne Gore.

Osječke tvrtke u poslovnim razgovorima sa Srbijom i Crnom Gorom!

I ove su godine sajam popratila brojna događanja, prezentacije, stručni skupovi te poslovni susreti. Posebno se istaknuo susret koji je organizirala Regionalna privredna komora Subotica, a riječ je o bilateralnom poslovnom razgovoru srpskih i crnogorskih tvrtki. Njima su se, u organizaciji HGK Županijske komore Osijek pridružili i gospodarstvenici iz pet osječko-baranjskih tvrtki:

  • JU PP Kopački rit
  • TZ Grada Osijeka
  • Centar alata Osijek
  • Bor-plastika Kneževi Vinogradi
  • Pšeno Josipovac

Grad Osijek, prijatelj grada Subotice, imao je i poseban štand na sajmu. U sklopu sajma održan je i seminar o europskim integracijama, poslovni forum gospodarstvenika iz Mađarske i Srbije, prezentacija JKP "Vodovod i Kanalizacija" iz Subotice te velik broj drugih poslovnih razgovora. Posljednjeg dana, 07. lipnja, za izlagače, privrednike i građane organiziran je obilazak grada uz profesionalnog turističkog vodiča.

Foto: subotica.com


Tagovi

Subotica Suradnja Osijek Snežana Bosavljević Bošković Jene Maglai Slobodan Vojinović Velimir Mijušković Sajam privrede

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić