AgroKlub.com

\

Sajmovi & događanja

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Sajmovi & događanja » Osječke tvrtke dogovorile suradnju u Subotici!

Osječke tvrtke dogovorile suradnju u Subotici!

Sajam Subotica 2014.

Osječke tvrtke dogovorile suradnju u Subotici!

Datum: 09.06.2014. 11:30

Kategorija:

Sajmovi & događanja

Na Međunarodnom sajmu privrede održanom u Subotici dogovorena suradnja pet Osječko-baranjskih tvrtki u Srbiji i Crnoj Gori

U Subotici je od 04. do 07. lipnja u organizaciji javnog poduzeća Subotičke pijace u suradnji s partnerima, održan 8. Međunarodni sajam privrede na kojem je sudjelovalo više od 300 izlagača iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Rumunjske i Mađarske.

Zemlja partner ove je godine bila Crna Gora, a sajam je svečano otvorila ministrica poljoprivrede i zaštite životne sredine, prof.dr. Snežana Bosavljević Bošković. Prisutne je pozdravio i gradonačelnik Subotice, Jene Maglai koji je tom prigodom istaknuo zadovoljstvo rastom sajma u posljednjih nekoliko godina. Slobodan Vojinović, predsjednik Regionalne privredne komore Subotica, izrazio je vjeru u potpisivanje novih poslovnih ugovora, a predsjednik Privredne komore Crne Gore, Velimir Mijušković u ovom sajmu vidi priliku za poslovno povezivanje tvrtki sudionica sajma.

Sajam se održavao pod sloganom Mali biznis i stari zanati - veliki izazov na pragu EU, a riječ je o sajmu općeg tipa, namjenjenom prije svega, malim i srednjim poduzetnicima iz različitih djelatnosti. Ove godine na sajmu su predstavljene Luka Bar i Turistička orgaizacija Crne Gore.

Osječke tvrtke u poslovnim razgovorima sa Srbijom i Crnom Gorom!

I ove su godine sajam popratila brojna događanja, prezentacije, stručni skupovi te poslovni susreti. Posebno se istaknuo susret koji je organizirala Regionalna privredna komora Subotica, a riječ je o bilateralnom poslovnom razgovoru srpskih i crnogorskih tvrtki. Njima su se, u organizaciji HGK Županijske komore Osijek pridružili i gospodarstvenici iz pet osječko-baranjskih tvrtki:

  • JU PP Kopački rit
  • TZ Grada Osijeka
  • Centar alata Osijek
  • Bor-plastika Kneževi Vinogradi
  • Pšeno Josipovac

Grad Osijek, prijatelj grada Subotice, imao je i poseban štand na sajmu. U sklopu sajma održan je i seminar o europskim integracijama, poslovni forum gospodarstvenika iz Mađarske i Srbije, prezentacija JKP "Vodovod i Kanalizacija" iz Subotice te velik broj drugih poslovnih razgovora. Posljednjeg dana, 07. lipnja, za izlagače, privrednike i građane organiziran je obilazak grada uz profesionalnog turističkog vodiča.

Foto: subotica.com

Broj pregleda članka: 56; Uspješnost članka: 2.8

Tagovi: Osijek, Suradnja, Subotica, Sajam privrede, Snežana Bosavljević Bošković, Jene Maglai, Slobodan Vojinović, Velimir Mijušković

Ključne riječi članka: osjecke, tvrtke, dogovorile, suradnju, u, subotici, sajmu, tvrtki, osijek, grada, subotica, komore, sajam, subotice, sajma, godine, crne gore


Adrijana Stojisavljević

Svi tekstovi autora

Autorica Adrijana Stojisavljević

Adrijana je završila diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu. Urednica je Agroklub portala i svakodnevno čitateljima donosi vijesti iz svijeta poljoprivrede.