Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Predstavljanje proizvoda
  • 28.10.2013. 11:41

Organska poljoprivreda uz Holcim Agrocal

Čitava linija proizvoda Holcim Agrocal (Ca+Mg) odnedavno nosi oznaku Bio koju dodjeljuje renomirana certifikacijska kuća Austria Bio Garantie

Foto: freepik.com
  • 419
  • 44
  • 0

Iako uglavnom poznata kao proizvođač cementa, betona i agregata, tvrtka Holcim d.o.o. na zagrebačkoj tržnici Dolac, predstavila je proizvode iz linije Holcim Agrocal (Ca+Mg), namijenjene poljoprivrednicima te primjerene za organski uzgoj.

Riječ je o proizvodima koji su, kao prirodni izvor kalcija namijenjeni poboljšanju kiselog tla kroz proces kalcizacije te se preporučaju za ekološki uzgoj. Njihova primjena daje posebno dobre rezultate u voćarstvu, vinogradarstvu, ratarstvu i povrtlarstvu. Prema riječima Holcimove savjetnice za primjenu ovih proizvoda, univ. bacc. ing. arh. Mihaele Vrbetić, upotrebom ovih proizvoda povećava se prinos kultura, smanjuje se kiselost tla, a pospješuje rahlost tla. „Brinite o svom tlu, upoznajte i primjenjujte Holcim Agrocal proizvode, jer oni su najbolji lijek za kisela tla“, poručili su iz Holcima.

Čitava linija proizvoda Holcim Agrocal (Ca+Mg) odnedavno nosi oznaku Bio koju dodjeljuje renomirana certifikacijska kuća Austria Bio Garantie.Proizvodi iz linije Holcim Agrocal u skladu su s europskim ekološkim normama i s toga ih Austria Bio Garantie preporuča za korištenje u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji. Naš certifikat garancija je ekološke kvalitete“, zaključila je Željka Siladi iz ABG-a.

Kupci i prolaznici koji su se zatekli na Dolcu, imali su prilike saznati sve o dobrim stranama kalcizacije, a mogli su i degustirati zdrave zelene sokove od ekološki uzgojenog voća i povrća koje su im pripremale Holcimove djelatnice. Inače, paralelno sa svojim građevinskim proizvodnim programom, tvrtka Holcim u Hrvatskoj već nekoliko godina razvija i svoje proizvode za poljoprivredu (Agrocal) i uzgoj životinja (Vivacal).

Foto: freepik.com


Tagovi

Holcim d.o.o. Mihaela Vrbetić Željka Siladi Holcim Agrocal Organski uzgoj


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]