Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Okusi Hrvatsku
  • 30.06.2022. 08:00
  • Splitsko-dalmatinska, Baška Voda

OPG-i iz cijele zemlje na jubilarnom sajmu "Okusi Hrvatsku" u Baškoj Vodi

Preko četrdeset izlagača iz svih krajeva Hrvatske predstavilo je svoje proizvode i rukotvorine na tradicionalnom 10. sajmu "Okusi Hrvatsku" održanom u Baškoj Vodi.

Foto: LAG Adrion
  • 311
  • 75
  • 0

I ove godine, desete po redu, općina Baška Voda u suradnji s LAG-om Adrion te Turističkom zajednicom Baške Vode i Turističko-športskom lukom, organizirala je 10. jubilarni sajam  "Okusi Hrvatsku".

Na dvodnevnom je sajmu sudjelovalo četrdesetak izlagača iz raznih krajeva Hrvatske. Uz udrugu žena "Cicika" iz Satnice Đakovačke, baškovođanima i njihovim gostima, predstavili su svoje proizvoda izlagači iz Like, Zagreba, Osijeka, Šibensko-kninske županije i naravno brojni proizvođači iz Splitsko-dalmatinske županije.

Posjetitelji sajma, kojeg je ove godine otvorio načelnik Baške Vode Joško Roščić, te Mario Roso, imali su priliku degustirati razne domaće proizvode poput meda, razne vrste voća i povrća, poljički soparnik, domaće kolače iz Slavonije, Like i Dalmacije, suhomesnate proizvode poput pršuta i pečenice, te maslinovo ulje, vino, sireve, likere, uštipke, fritule i brojne rukotvorine vrijednih domaćica.

Dakako i ove godine kao i prijašnjih, tradicionalne hrvatske delicije najviše su izazvale interes stranih gostiju koji su se po običaju zaustavljali pored svakog štanda. Uz strane, veliki broj zaljubljenika u "dobru kašiku" došlo je iz gotovo svih susjednih općina i gradova. Stoga je riva u jednom trenutku bila pravi mravinjak ljudi željnih, nakon dvije sušne pandemijske godine, ovakvih događanja - spoja tradicionalnih okusa s modernim življenjem današnjeg čovjeka i njegovim navikama. Razloga za to je mnogo. Ipak radi se o jednom od najvećih županijskih sajmova koji okuplja OPG-ove iz svih krajeva Lijepe naše.

Svi izlagači slažu se u jednom. Većinu svojih proizvoda osim na kućnom pragu, prodaju upravo na sajmovima. To je za male proizvođače, kažu, velika stvar. U konačnici tko bi znao za njih, njihove proizvode i rukotvorine, da nemaju upravo ovakve i slične mogućnosti predstavljanja i plasiranja vlastitih proizvoda.

Velikoj dvodnevnoj gastronomskoj fešti u malenoj općini podno Biokova predhodila je promenada mjesne limene glazbe. Sve je kulminiralo zabavno-glazbenim programom na kojem su u dva dana trajanja sajma nastupali Academic band, Tade Šarić, Mario Roso i na koncu Zorica Andrijašević.


Fotoprilog


Tagovi

Okusi Hrvatsku Baška Voda LAG Adrion OPG-i Lijepe naše Cicika


Autor

Mladen Nejašmić

Više [+]

Novinar mnogih domaćih tiskovina i internetskih portala. Obrađuje razne teme ruralnog dijela života Dalmacije - kako priobalja tako i Zagore.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić