Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Leader mreža Hrvatske
  • 11.09.2019. 09:00
  • Primorsko-goranska, Opatija

Opatija domaćin prve See Leader konferencije

Konferencija je sufinancirana sredstvima Ministarstava poljoprivrede Republike Hrvatske i Republike Slovenije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Foto: Pixabay/Ymon
  • 307
  • 24
  • 0

LEADER mreža Hrvatske (LMH), najveće udruženje stručnjaka za ruralni razvoj u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Društvom za razvoj slovenskega podeželja, te Lokalnom akcijskom grupom “Terra liburna” i Lokalnom akcijskom grupom u ribarstvu “Vela vrata” kao domaćinima, organizira 1. SEE LEADER konferenciju o praktičnim i znanstvenim aspektima implementacije LEADER/CLLD pristupa u zemljama Južne i Istočne Europe, a koja će se održati od 20. do 22. studenog 2019. u Opatiji.

Kako je najavljuju, ovo je prva ovakva hibridna stručno-znanstvena konferencija u Europi koju suorganiziraju dvije zemlje članice, a partneri su i znanstvene institucije među kojima: Agrobiotehnološki fakultet u Osijeku, Hrvatsko agroekonomsko društvo, Ekonomski fakultet u Splitu, Institut za razvoj i međunarodne odnose, Sveučilište u Montpellieru, te niz drugih istaknutih institucija. Cilj SEE LEADER konferencije je prepoznati specifičnosti LEADER pristupa teritorijalnom razvoju ruralnih prostora i lokalnog razvoja pod vodstvom zajednice (CLLD - eng. Community-led Local Development) za integrirani i održivi razvoj u jugoistočnoj Europi, pokazujući rezultate prošlih godina provedbe i proaktivno gledajući u budućnost.

Na konferenciji se očekuje 300-ak sudionika iz 20-ak zemalja, među kojima znanstvenici, predstavnici ministarstava i agencija za plaćanja, lokalne akcijske grupe (LAG-ovi i FLAG-ovi) posvećene decentraliziranoj implementaciji svojih strategija financiranih iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, te drugi istaknuti dionici posvećeni održivom razvoju ruralnih prostora.

"Cilj LMH je postaviti ovu konferenciju kao centralno događanje povezano s LEADER/CLLD pristupom svake dvije godine u Hrvatskoj, a u zemljama jugoistočne Europe kroz franšizni sustav i mentorstvo u organiziranju implementirati ovakav hibridni model konferencije, prilagođen specifičnim teritorijalnim problematikama", naglašavaju organizatori. 

Konferencija je sufinancirana sredstvima Ministarstava poljoprivrede Republike Hrvatske i Republike Slovenije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Detalji o konferenciji dostupni su ovdje


Tagovi

Leader mreža Hrvatske LAG Terra Liburna LAG Vela vrata Konferencija SEE LEADER


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo