Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izložba stoke i konja
  • 24.05.2016. 18:30

Omica Silva i krava Mici najljepše na izložbi!

Nagrađivale su se i najbolje kočije, goveda po kolekcijama, a održan je i bambino kup.

  • 1.131
  • 146
  • 0

Među 15 izlagača junica i krava na 16. izložbi stoke Krapinsko-zagorske županije apsolutna je pobjednica simentalka Mici Anđelka Fristića iz Bratkovca kraj Zagorskih Sela, a u konkurenciji 16 uzgajivača konja na 18. Izložbi konja apsolutna je pobjednica omica hrvatskog hladnokrvnjaka Silva, Mirka Majseca iz Bobovja kraj Krapine.

Omica Silva ovih dana će se oždrijebiti, a potomak je majke također imenom Silva koja je bila županijski, državni i europski šampion i Tornada Del Boysa također u vlasništvu Mirka Majseca.

Simentalka Mici s vlasnikom i gostima

Konji su hobi, a Mica je visoka i vitka

On sada u svojoj staji ima više od 20 konja i kobila, kaže da je obitelj prije od konja živjela, a danas je to tek hobi jer uzgoj konja nije profitabilan. Anđelko Fristić u svom OPG-u ima 34 krave. Mici je poveo na izložbu jer, iako je sada bređa sedam mjeseci, u laktaciji daje 7.600 litara mlijeka, a ima lijepo razvijeno vime, lijepe je strukture, visoka, nije predebela i očito ima sve predispozicije za miss među zagorskim kravama.

Nagrađeni po kolekcijama

Prvu nagradu u kolekciji steonih junica simentalske pasmine osvojila je Palma, vlasnika Zvonka Krošlina iz Gornjeg Brezna kraj Huma na Sutli. U kolekciji krava prvotelki simentalske pasmine, prvu nagradu odnijela je krava Ljiljana, vlasnika Anđelka Kiseljaka iz Krapine, u kolekciji ostalih krava simentalske pasmine krava Mare, Božidara Domitrana iz Martinščine kraj Zlatara, a u kolekciji krava prvotelki holstein pasmine, prvu nagradu ponijela je krava Romina, vlasnika Maria Mladića iz Zlatara.

Bambino kup

Kod konja u kolekciji pastuha, prvu nagradu osvojio je Mario Kolman iz Trstena kraj Tuhlja, u kolekciji kobila Vilma, Maria Kiseljaka iz Krapine, a u kategoriji omica Gabra, vlasnika Davora Barića iz sela Klupci kraj Svetog Križa Začretja.

Najljepše zaprege i bambino kup

Vlasnici šampionskih grla goveda i konja osvojili su uz priznanja i novčanu nagradu od po 1.000 kuna, pobjednici u pojedinim kolekcijama nagradu od 800 kuna, drugoplasirani od 600 kuna, a trećeplasirani od 400 kuna. U sklopu manifestacije organiziran je i izbor najbolje konjske zaprege.

Prvo mjesto pripalo je konjskoj zaprezi Mladena Cerovskog iz Prišlina kraj Huma na Sutli, drugo mjesto kočiji Josipa Lojine iz Svetog Križa Začretja, a treće Mirka Majseca iz Bobovja kraj Krapine. U sklopu Sajma održan je i tzv. Bambino kup u kojem se predstavilo 11 najmlađih uzgajivača konja sa svojim miljenicima koji su dobili i najveći pljesak okupljenih.


Fotoprilog


Tagovi

Županijska izložba stoke i konja Krapinsko - zagorska županija Omica Silva Krava Mici


Autorica

Silva Videk

Više [+]

Novinarka s dvadesetogodišnjim iskustvom u Večernjem listu, s agronomskim obrazovanjem. Njezin moto je: Novinarstvo nije zanat već način života! :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]