Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam maslinova ulja
  • 13.02.2015. 09:40

Oleum olivarum u Krasici

Pod pokroviteljstvom Grada Buja, Turističke zajednice Grada Buja, Pučkog otvorenog učilišta Buje i Poljoprivredne udruge Bio-Agro Buje, održat će se 18. susreti maslinara "Oleum Olivarum" u Krasici 07. i 08. ožujka 2015.

  • 216
  • 15
  • 0

Od 7. do 8. ožujka u Krasici, pitoresknom mjestašcu nedaleko Buja, održava se osamnaesti po redu Oleum olivarum, jedan od najstarijih sajmova maslinova ulja u Hrvatskoj. Manifestacija je tijekom godina prerasla u međunarodnu smotru maslinovih ulja u kojoj sudjeluju znanstveno-istraživačke institucije, udruge maslinara te proizvođači maslinova ulja iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

Oleum olivarum provodi analize ulja prema najvišim standardima u regiji pa se tako sve više maslinara prijavljuje na sajam radi priznanja koje im omogućuje lakše i uspješnije predstavljanje maslinovih ulja ciljanom tržištu. Za senzorsko ocjenjivanje prednost će imati uzorci koji po fizikalno-kemijskim svojstvima ulaze u kategoriju ekstra djevičanskih ulja i imaju nižu vrijednost slobodnih masnih kiselina i koji predstavljaju veću količinu maslinovog ulja.

Pozivaju se maslinari da se pridruže ovoj manifestaciji te svojim učešćem doprinesu afirmaciji i razvoju maslinarstva u županiji i šire.

U sklopu dvodnevnog programa, domaćini manifestacije Oleum olivarum, sudionicima i posjetiteljima na prigodnim štandovima nude degustacije vrhunskog maslinovog ulja u kombinaciji s istarskim jelima te domaća vina i med. Organiziraju se stručna predavanja, dodjela medalja proizvođačima maslinovog ulja, dok se u sklopu likovnog natječaja nagrađuju autori za umjetnička djela na temu masline.


Tagovi

Oleum olivarum Krasica Senzorsko ocjenjivanje Ekstra djevičanska ulja Međunarodna smotra Maslinovo ulje Degustacija Analiza ulja


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]