• Zeleni tjedan
  • 04.01.2020. 18:00
  • Berlin, Njemačka

Okusi Hrvatske na berlinskom Zelenom tjednu, ključni dani za naše partnerstvo

Hrvatska je ovogodišnja zemlja partner, a predstavljat će nas pedesetak izlagača, velikih i malih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Foto: Facebook/Grüne Woche
  • 279
  • 21
  • 0

Dani 16. i 17. siječnja ključni su za hrvatsko partnerstvo na Zelenom tjednu u Berlinu, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede. 

Kako podsjećaju, Zeleni tjedan 2020., najveća međunarodna poljoprivredna manifestacija, započet će svečanom ceremonijom u četvrtak, 16. siječnja 2020. u 18:00 sati, koja će u berlinskom City Cubeu okupiti čelne ljude europskih država, kao i brojne gospodarstvenike te predstavnike najvećih i najutjecajnijih hrvatskih tvrtki.

Hrvatska je ovogodišnja zemlja partner te će biti domaćin svečanog prijema koji će uslijediti nakon otvorenja. Sajam za posjetitelje otvorit će hrvatska i njemačka ministrica poljoprivrede obilaskom hrvatskih izlagača u hali 10.2 narednoga dana, 17. siječnja 2020. u 8:00 sati, nakon čega će uslijediti konferencija za medije organizatora i hrvatskih predstavnika u Berlinu – ministrice poljoprivrede Marije Vučković i predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luke Burilovića.

Hrvatska partner Zelenog tjedna u Berlinu

"Međunarodni  sajam Zeleni tjedan održava se od 17. do 26. siječnja 2020. u Berlinu, a od velike je važnosti za predstavljanje hrvatske poljoprivrede i njene specifičnosti na najvećoj europskoj poljoprivrednoj pozornici. Hrvatsku će tako predstavljati pedesetak izlagača, velikih i malih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji će ponuditi svijetu okus Hrvatske - gastronomske delicije poput pršuta, kulena, meda, ulja, rakije, vina te brojnih drugih autohtonih zaštićenih proizvoda", najavljuju iz Ministarstva.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Grüne Woche Zeleni tjedan Hrvatska zemlja partner


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pokloni zapakirani i kreću na adrese sretnih dobitnika :) #PRRRH
https://www.agroklub.com/partner/agroklub-doo/12462/zid/29297/