Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 18. Vinska kraljica Slovenije
  • 14.01.2014. 09:49

Okrunjena Vinska kraljica Slovenije 2014.

Špela Štokelj na Pomurskom sajmu okrunjena je za 18. Vinsku kraljicu Slovenije

  • 130
  • 12
  • 0

Slovenski ministar poljoprivrede i okoliša, Dejan Židan, u sklopu je Pomurskog sajma okrunio novu 18. Vinsku kraljicu Slovenije. Tu je titulu ponijela arhitektica Špela Štokelj iz Planine pri Ajdovščini. Prije krunjenja sudionicima su se obratili i Janez Erjavec, predsjednik Uprave Pomurskog sajma, koji je zadužen za projekt Vinske Kraljice Slovenije i ministar poljoprivrede i okoliša Republike Slovenije, Dejan Židan. Odmah nakon krunidbe, kraljica je položila prisegu i obećala da će njezino poslovanje potpomoći vinogradarstvo Slovenije, a povećati i prepoznatljivost i cijenjenost od strane svih koji obožavaju vina, dok će kao arhitekt istaknuti ljepotu i važnost slovenskog vinorodnog krajolika.

Michael Feher, pomoćnik voditelja poslovnice Pomurje Nova KBM Grupe, u ime pokrovitelja projekta slovenske Vinske kraljice, zajedno sa sponzorima, direktorom automobilske tvrtke Reich - Dušanom Reichom, koji je ujedno uručio i ključeve Ford Fieste, čestitali su novoodabranoj Vinskoj kraljici Slovenije. Kraljici je čestitao i dogradonačelnik Općine Ajdovščina Igor Česnik, a govor je održao i predsjednik AFI, Cvetko Župančić i direktor slovenskog društva Vino Dušan Brejc. U ime vinara, uspješnu vladavinu zaželjeli su joj i Peter Ferjančič te slikarica Tamara Vogrin, koja je i svojim portretom Vinske kraljice upriličila ovaj događaj.

Špela Štokelj je od svojih ranih dana bila povezana s obiteljskom tradicijom proizvodnje vina, stoga ne čudi da je izabrana kako bi predstavljala vina Slovenije.


Tagovi

Špela Štokelj Dušan Reich Janez Erjavec Cvetko Župančić Igor Česnik Peter Ferjančič Tamara Vogrin Pomurski sajam Vinska kraljica Slovenije

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]