AgroKlub.com

\

Sajmovi & događanja

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Sajmovi & događanja » Okrugli stol u Iloku - otići ili ostati u Hrvatskoj?

Okrugli stol u Iloku - otići ili ostati u Hrvatskoj?

Ruralni turizam

Okrugli stol u Iloku - otići ili ostati u Hrvatskoj?

Datum: 09.10.2017. 19:30

Kategorija:

Sajmovi & događanja

Čak dvije panelice, prezentiranje primjera dobre prakse, razmjena iskustava i poticanje investicija u ruralni turizam - ciljevi su okruglog stola koji se održava u Iloku, turističkom biseru na istoku Hrvatske.

Ima li ruralni turizam dovoljno potencijala za generiranje novih radnih mjesta, vrijedi li ulagati u kreativnu turističku ponudu na ruralnim područjima, treba li otići ili ostati u Hrvatskoj - samo su neka pitanja Okruglog stola "Quo vadis ruralni turizam - Zašto treba ostati", koji će se održati 10. i 11. listopada 2017. u Iloku.

Uz Garija Cappellija, ministra turizma i Kristjana Staničića, direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, na njih pokušati odgovoriti predstavnici ministarstava, turističkih zajednica, investitori, povratnici, vlasnici hotela i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, točnije svi oni koji na neki način utječu u kreiranju i promociji turizma u ruralnim područjima.

Ruralni prostor ima turistički potencijal

"S obzirom da je oko 92% hrvatskog prostora ruralno područje iznimnog turističkog potencijala, događaji poput ovog okruglog stola trebali bi pomoći u njegovoj promociji te potaknuti stanovnike tih područja na realizaciju kreativnih ideja, koje će obogatiti turističku ponudu i generirati zapošljavanje i razvoj gospodarstva. Ovaj okrugli stol odličan je uvod u Kongres ruralnog turizma koji će se u svibnju održati u Supetru na otoku Braču", istaknula je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Kluba članova Selo", uz HF Eko Etno Grupu inicijatora i organizatora ovog dvodnevnog skupa.

Program događaja pronađite u dokumentu ispod teksta!

Okrugli stol održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Iloka. Partneri su Turistička zajednica grada Iloka i Iločki podrumi.

Foto: Klub Članova Selo

Broj pregleda članka: 731; Uspješnost članka: 72.55

Tagovi: Ilok, Ruralni turizam, Okrugli stol, Ruralni prostor, 2017

Ključne riječi članka: okrugli, stol, u, iloku, otici, ili, ostati, u, hrvatskoj, hrvatske, ruralni, turizma, ministarstva, turizam, ostati, okrugli, okrugli stol, hrvatske turističke zajednice


Karolina Tušek

Svi tekstovi autora

Autorica Karolina Tušek

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!


Dokumenti Okrugli stol u Iloku - otići ili ostati u Hrvatskoj?

Program Okruglog stola

Program Okruglog stola
veličina datoteke: 2.86 MB