Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HAPIH
  • 11.10.2020. 13:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Okrugli stol povodom Svjetskog dana hrane: Strategija od polja do stola glavna tema

"Od polja do stola – Kako ojačati prehrambeni sustav i učiniti ga otpornim na izazove današnjice“, tema je ovogodišnjeg Okruglog stola koje organizira Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), a povodom Svjetskog dana hrane.

Foto: Jumpstory
  • 122
  • 121
  • 0

"Od polja do stola – Kako ojačati prehrambeni sustav i učiniti ga otpornim na izazove današnjice“, tema je ovogodišnjeg Okruglog stola koje organizira Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), a povodom Svjetskog dana hrane.

Okrugli stol je zamišljen kao interaktivna rasprava visokih predstavnika javnog i privatnog sektora, a pozvani panelisti dolaze iz Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske poljoprivredne komore, a pridružit će im se i visoki predstavnici gospodarskog sektora.

Događaj će se održati 15. listopada u 11 sati na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, V. Preloga 1. Moderator će biti poznati hrvatski novinar i urednik Mislav Togonal, a predviđeno trajanje je dva sata.

Krunoslav Dugalić: Sigurnost hrane uvijek mora biti ispred komercijalnih interesa

"Sudjelovanje  je besplatno, ali je prijava obavezna, a broj sudionika, zbog strogog pridržavanja epidemioloških mjera, znatno ograničen“, poručuju iz HAPIH-a.

Podsjećamo, prošlogodišnja tema Okruglog stola bila je Zdrava prehrana - sve veći izazov današnjeg vremena".

O lošim stranama prehrambenih navika djece i odraslih u Hrvatskoj govorio je u svom uvodnom govoru Krunoslav Dugalić, ravnatelj HAPIH-a.

Konferencija uz Svjetski dan hrane: pretilost i glad veliki svjetski problemi

"Želimo skrenuti pozornost na ono što nije u skladu s očuvanjem zdravlja naših građana. Također, kada je riječ o sigurnosti hrane, važno je da građani budu svjesni da je hrana koja prolazi sustav kontrole u Hrvatskoj sigurna i da su sljedivost i kontrola hrane ono što ih štiti", rekao je tad Dugalić i dodao kako hrana ne služi samo pukom zadovoljenju fiziološke potrebe, nego su bitne i nutritivne vrijednosti namirnica koje jedemo.


Tagovi

HAPIH Okrugli stol Od polja do stola FAZOS


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)