• Okrugli stol
  • 05.08.2020. 13:30
  • Zadarska, Benkovac

Okrugli stol: Kako je Covid-19 utjecao na poljoprivredu i lokalnu proizvodnju hrane?

Broj sudionika okruglog stola koji će se održati u Benkovcu je ograničen pa se prijavite na vrijeme.

Foto: Facebook/Nauči, Usavrši, Pokreni
  • 199
  • 24
  • 0

Okrugli stol na temu "Kako je  COVID 19 utjecao na poljoprivredu i lokalnu proizvodnju hrane? Nedostaci i prednosti", održat će se 10. kolovoza u Benkovcu (Zavičajni muzej), u sklopu projekta "Nauči, usavrši, pokreni". 

Kako najavljuju iz Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari, svijest kupaca za vrijeme pandemije se promijenila i usmjerila prema domaćem, zdravom proizvodu koji ima neusporedivo veću emotivnu i nutricionističku vrijednost pored uvoznog proizvoda. Stoga je cilj ovog okruglog stola istaknuti važnost proizvodnje i konzumacije lokalne autohtone hrane.

Prilika za plasman domaćih proizvoda

Kroz izlaganja i diskusije na okruglom stolu će se govoriti o tome kako je trenutna situacija s koronavirusom prilika za smjernice pomoću kojih će se uspješno zadržati dugoročna kvaliteta i plasman domaćih proizvoda te osvijestiti domaće proizvođače o važnosti kvalitetnog vizualnog identiteta proizvoda.

Uz to, istaknut će se koliko je važno kroz ruralni turizam prezentirati lokalnu hranu i proizvode, osvijestiti poljoprivrednike o važnosti i digitalnih platformi i mreže u svrhu stvaranja osobnog ali i zadružnog marketinga sve u cilju da se što prije stvori zajednički brend poljoprivrednih proizvoda Ravnih kotara.

Budući da je broj sudionika ograničen radi stanja s Covid-19 mjerama organizatori mole da sudionici dolazak na vrijeme potvrde na mail: [email protected] ili na telefon: 091 542 48 41.

Nositelj projekta je Grad Benkovac, a partneri su Udruga "Mali koraci" i Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari.

Program okruglog stola pronađite u dokumentu ispod teksta


Dokumenti


Tagovi

Okrugli stol Benkovac Poziv Koronavirus Lokalna hrana


Autorica

Martina Popić

Martina je magistrica agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

[Kviz] Sveznalica ili neznalica? #ječam

Koliko znaš o ječmu? Odgovori na pitanja iz kviza i saznaj jesi sveznalica ili neznalica? Loading…

Pročitaj cijelu bilješku