Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Čudni običaji
  • 31.12.2015. 20:00

Okićeno drvce uronili na dno jezera

Otac i sin Đipalo, tradicionalno su pred kraj godine okićeno drvce postavili na dno podravskog jezera Čingi-lingi.

Foto: Obitelj Đipalo
  • 2.810
  • 291
  • 0

Neki na Staru godinu razmišljaju što će obući i kako se urediti da zablistaju na nekom dočeku, a neki godinama toga dana imaju istu odjeću. Jedan od njih je i Mario Đipalo iz mjesta Budančevica u općini Kloštar Podravski. Tako je i danas obukao svoje 8 mm debelo ronilačko odijelo od neoprena, a po prvi put u tome mu se pridružio i 13-godišnji sin Marin. Okitili su bor i uronili ga na sedam metara dubine u podravskom jezeru Čingi-lingi.

"Sin je još relativno mlad ronioc, pa je kao takav morao roniti u tzv. mokrom odijelu. Stoga sam isto obukao i ja. Temperatura vode bila je 3, a zraka 4 stupnja. Odijelo donekle ublažava hladnoću, ali neću lagati, na licu i rukama se jako osjeti. Okićeni bor ostat će pod vodom nekoliko dana, a onda ponovno ronimo i idemo po njega", kaže nam Mario Đipalo.

I on i sin članovi su Ronilačnog kluba Plavi iz Koprivnice. Mario već tradicionalno na kraju godine i zapliva, pa izuzetak nije bila niti ova. Većini ljudi je, kaže, uranjanje okićenoga bora u jezero simpatično, jedino neki ribiči baš ne gledaju na to s odobravanjem, jer im navodno drvce smeta u ribolovu.

Foto: Obitelj Đipalo


Fotoprilog


Tagovi

Stara godina Mario Đipalo Budančevica Kloštar Podravski Marin Đipalo Čingi-lingi Ronilačko odijelo Naopren RK Plavi Koprivnica Okićeni bor


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]