AgroKlub.com

\

Sajmovi & događanja

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Sajmovi & događanja » Održano 7. Državno natjecanje u striži ovaca u Drnišu

Održano 7. Državno natjecanje u striži ovaca u Drnišu

Državno natjecanje

Održano 7. Državno natjecanje u striži ovaca u Drnišu

Datum: 22.05.2014. 13:00

Kategorija:

Sajmovi & događanja

7. Državno natjecanje u striži ovaca u Drniš je privuklo mnoštvo posjetitelja. Najbolji u striži ovaca ručnim škarama bio je Goran Brkić, dok je u striži električnim škarama naspretniji bio Mihael Vuk

U Drnišu je 17. svibnja 2014. u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije, grada Drniša, Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza, Udruge uzgajivača ovaca i koza općine Unešić - Mrka i Savjetodavne službe, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede održano 7. Državno natjecanje u striži ovaca.

Kao i dosadašnjih godina natjecanje je izazvalo interes najboljih šišača iz cijele Republike Hrvatske. U disciplini striže ovaca ručnim škarama prijavilo se ukupno devet natjecatelja, koji su u kvalifikacijskom krugu strigali po dvije ovce. U završnici su se natjecala tri najbolja natjecatelja koji su strigali tri ovce. U disciplini striže ovaca električnim škarama prijavilo se sedam natjecatelja koji su u kvalifikacijskom dijelu natjecanja strigali po tri ovce. U završnici su najbolji natjecatelji strigali po 5 ovaca. Ove godine natjecatelji su veliku pozornost, osim brzine i kvalitete striže, posvetili i načinu postupanja sa životinjama, a svako teže ozljeđivanje ovce rezultiralo je diskvalifikacijom iz natjecanja kako je i predviđeno pravilnikom natjecanja.

Mihael Vuk, 1. mjesto u striži el. škarama

Tko su pobjednici?

Natjecanje je pobudilo veliki interes žitelja Drniša koji su u velikom broju došli bodriti natjecatelje. Pobjednici natjecanja u striži ovaca su:

Ručne škare (u završnici su strižene po 3 ovce):

  1. mjesto: Goran Brkić, Gradina, 8 min 07 sec
  2. mjesto: Željko Čakić, Đevrske, 8 min 17 sec
  3. mjesto: Blagoje Radulović, Polača, 9 min 23 sec

Električne škare (u završnici je striženo po 5 ovaca):

  1. mjesto: Mihael Vuk, Bjelovar, 7 min 23 sec
  2. mjesto: Mario Blažek, Daruvar, 8 min 01 sec
  3. mjesto: Branislav Lazić, Bjelovar, 11 min 31 sec

Cilj natjecanje je uz edukaciju uzgajivača o načinima pravilnog šišanja ovaca i čuvanja vune, i ukazivanje na sve veći ekološki problem zbrinjavanja vune koja se nekontrolirano odlaže u okoliš. Kao pravi domaćin, Grad Drniš, u stankama natjecanja organizirao je zabavni program uz nastup folklornih društava koja su upoznala nazočne sa bogatom kulturnom poviješću toga kraja.

Broj pregleda članka: 195; Uspješnost članka: 10.75

Tagovi: Državno natjecanje, Striži ovaca, Drniš, Mihael Vuk, Mario Blažek, Branislav Lazić, Goran Brkić, Željko Čakić, Blagoje Radulović, Ovčja vuna

Ključne riječi članka: odrzano, 7, drzavno, natjecanje, u, strizi, ovaca, u, drnisu, ovaca, mjesto, natjecanje, strigali, natjecanja, striži, završnici, striže, uzgajivača, škarama, striži ovaca, disciplini striže ovaca


Nikolina Fako

Svi tekstovi autora

Autorica Nikolina Fako

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.