Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska manifestacija, Orahovica 2014
  • 05.08.2014. 17:00

Održani Dani Zelenog silvanca

CIlj ovog Festivala je promocija orahovačkih vina i vinara, a posjetili su ga i iskusni vinari šireg područja Orahovice te konzulica RH u Pečuhu, Ružica Ivanković

Foto: freedigitalphotos.net
  • 130
  • 7
  • 0

U organizaciji Grada Orahovice, Turisičke zajednice i LAG-a Papuk, na izletištu Orah na Orahovačkom jezeru, od 01. do 03. kolovoza 2014. godine održani su 2. Dani Zelenog silvanca, festival poznatog orahovačkog vina. Orahovačko područje ima stoljetnu tradiciju vinarstva i vinogradarstva pa je festival Dani Zelenog silvanca od iznimne važnosti za ovaj kraj.

Festival koji slavi čuveno orahovačko vino usmjeren je na promociju vina i tradicionalne gastronomije pa posjetiteljima nudi degustaciju vrhunskih vina te bogat gastro-eno program koji prate vrhunske delicije, ali i pregršt edukativnog i zabavnog sadržaja.

Dani Zelenog silvanca otvoreni su 01. kolovoza uz nastup KUD-a Crkvari, a uslijedilo je nekoliko zabavnih vinskih igara. U slijedeća dva dana organiziran je mini vinski sajam u sklopu kojeg je održana i degustacija vina. Stručna predavanja i prezentacije također su važan dio ovog zanimljivog festivala pa je tako LAG Papuk održao jednu od svojih stručnih prezentacija, a održana su i predavanja na temu "Način služenja vina za kušanje" te "Nacionalni program pomoći sektoru vina 2014.-2018.". Posjetitelji su mogli uživati i u gastro ponudi po promotivnim cijenama, a na meniju su se našli grah, fiš-paprikaš te šaran na rašljama.

Cilj Festivala je promocija orahovačkih vina i vinara jer je ovdje upravo vinarstvo prepoznato kao važan segment razvoja turizma, a ovaj se kraj zaista može pohvaliti vrhunskim i kvalitetnim vinima. I privatni proizvođači vina izrazili su zadovoljstvo organizacijom ovakvog događanja jer im pruža dodatnu priliku za promociju širem krugu ljudi, a Festival su posjetili i iskusni vinari šireg područja Orahovice te konzulica RH u Pečuhu, Ružica Ivanković.

U sklopu zabavnog dijela programa prikazano je i tradicionalno krštenje vina u orahovačkom kraju, a sve su popratile vinske igre nakon kojih je Festival svečano zatvoren.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Grad Orahovica LAG Papuk Dani Zelenog silvanca Tradicija Promocija vina Degustacija Stručna predavanja Festival Krštenje vina Ružica Ivanković Pečuh Vinske igre Mini vinski sajam Gastronomija Izletište Orah Orahovačko jezero

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]