Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani jabuka
  • 27.10.2013. 11:27

Održani 18. Dani jabuka u Požegi

Po 18. put u Požegi su održani Dani jabuka, tradicionalna izložba jabuka i voćnih prerađevina

  • 621
  • 30
  • 0

U Požegi su se po 18. put održali Dani jabuka, tradicionalna izložba jabuka i voćnih prerađevina. Organizatori ovogodišnje manifestacije su Poljoprivredna savjetodavna služba, Veleučilište u Požegi i Udruga Zlatna dolina. Cilj manifestacije je okupljanje proizvođača jabuka, rješavanje problematike u poljoprivredi te poticanje udruživanja kako bi proizvođači zajednički došli do tržišta.

Manifestaciju je optvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je tom prilikom prozvao ministra poljoprivrede zbog nedolaska na još jednu požešku priredbu. Izrazio je i nezadovoljstvo što se Dani jabuka ne održavaju na prostoru Veleučilišta u Požegi.

Na manifestaciji se predstavilo 60 izlagača iz više županija. Izlagači su od jabuka izdvojili Adamovu zvijezdu koja kao pravi specijalitet raste u Spačvanskim šumama. Manifestaciji su se pridružili i učenici Poljoprivredno prehrambene i Obrtničke škole, koji su posjetiteljima ponudili koktele i sokove od jabuka. U sklopu Dana jabuka održana su stručna predavanja a posebno se ističe angažman studenata Veleučilišta, koji su izradili i senzorsku analizu ploda jabuke te ocijenili organoleptička svojstva jabuka.

Predavanja na temu oprašivanja bilja i voćnih vrsta, Pravilniku o održivoj upotrebi pesticida te upravljanju vodom u tlu u sušnim razdobljima, bila su iznimno korisna za voćare. Posjetitelji su odabrali i najljepše uređen štand s ekološkim jabukama, jabukama, jabučnim prerađevinama, s pčelinjim proizvodima, te najljepši štand prema odluci posjetitelja, ali i kralja i kraljicu izložbe.


Tagovi

Dani jabuka Požega Alojz Tomašević Stručna predavanja Senzorska analiza


Partner