Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro manifestacija
  • 17.02.2014. 16:00

Održana treća Sarmijada u Karancu

Ovog vikenda u Karancu brojni kulinarski majstori odmjerili su snage u pripremanju sarme

  • 208
  • 15
  • 0

Miris sarme, te omiljene gastro poslatice mnogih Slavonaca, ovog vikenda širio se duž baranjskog Karanca. Od davnina, sarma se u ovim krajevima pripremala zimi, kada je temperatura blizu ništici. Njeni nezaobilazni sastojci su mljeveno meso, riža, sitna paprika, sol, papar i naravno, kiseli kupus. Ljuta ili manje ljuta, na plinu ili drvima, u loncu ili kotliću, može se pripremati na bezbroj načina.

Natjecatelje, kao i posjetitelje ovogodišnje baranjske sarmijade grijalo je sunce na visokih petnaestak Celzijevaca, što je netipično za ovo doba godine. Visoka temperatura nije iznenadila natjecatelje treće zaredom sarmijade u Karancu, posebice Darija Bučanovića i njegovu ekipu Osijek DGO koja je, prema sudu tročlanog povjerenstva, na čelu sa belomanastirskim gradonačelnikom Ivanom Dobošem, osvojila prvo mjesto. Pobjedu su odnijeli poprilično uvjerljivo, budući da su pogodili idealan omjer mesa i začina, miris te ono što je najvažnije - okus sarme. Ugodno pikantan, s gušćom juhom sličnog okusa, u kojoj se osjetila blaga kiselost kupusa.

Ostali majstori sarme također su bili poprilično dobri. Jedno od ugodnih iznenađenja, bila je sarma ispod peke, u kuharskoj izvedbi osječke ekipe Gargameli. Njihovu sarmu htjeli su probati svi, a nakon kušanja nitko nije ostao ravnodušan. Sve sarme bile su jako ukusne, a za pobjedu i nagradu od 1.000 kuna pobrinila se osječka zlatarnica Pleroo. Za dobru zabavu u Karancu zaslužan je, između ostalog, belomanastirski pjevač Darko Malović Montana.


Tagovi

Sarmijada Sarma Baranja Ivan Doboš Dario Bučanović Pleroo Darko Malović


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer