Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 26.08.2013.

Održana 6. Međunarodna smotra folklora i 4. Rakijafest

Posjetitelji su na brojnim štandovima mogli vidjeti autohtone suvenire i rukotvorine, a u sklopu Rakijafesta moglo se vidjeti kako se peče rakija na tradicionalan način

  • 196
  • 17
  • 0

6. Međunarodna smotra folklora i 4. Rakijafest, održane u subotu u Vardarcu, u organizaciji Mjesnog odbora Vardarac i istoimenog kulturno-umjetničkog društva, okupile su velik broj gostiju. Svi oni uživali su u bogatoj gastronomskoj ponudi, raznolikom kulturno-umjetničkom programu i brojnim drugim sadržajima.

"Riječ je o turističkoj manifestaciji koju organiziramo kako bismo promovirali naš brend – vardaračku rakiju, kao i folklornu baštinu ovoga kraja, ali i šire regije. Vardarac je poznat po dobroj rakiji šljivovici. Naime, šljiva od koje se ona pravi je specifična, stoga je i ova rakija jedinstvena. Inače, vardarački je kraj idealan za uzgoj voća, posebno šljive. Tako zapisi od prije stotinu godina govore da je upravo na ovom području bilo zasađeno najviše stabala šljive", rekao je za Glas Slavonije Žolt Micheli, predsjednik MO Vardarac.

Domaćini su posjetiteljima na brojnim štandovima ponudili autohtone suvenire, rukotvorine i druge proizvode, a u sklopu Rakijafesta, uz degustaciju, moglo se vidjeti kako se peče rakija na tradicionalni način. Da je Vardarac poznat po dugoj tradiciji proizvodnje kvalitetne rakije, potvrdio je Josip Botoš, dobitnik brojnih diploma Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Osijek za voćne rakije iznimne kvalitete.

"Rakiju pravimo od bijele šljive koja ima drukčiji okus od ostalih sorti, slađa je i ukusnija, a posebnost joj daje zemlja na kojoj raste", kaže Botoš, koji pravi kvalitetne voćne rakije i od krušaka i jabuka. Taj registrirani proizvođač prodaje svoje proizvode u cijeloj Slavoniji i Baranji, ali i šire, u susjednoj Mađarskoj. No, unatoč kvaliteti i velikoj potražnji, kaže da se od proizvodnje rakije kod nas ne može živjeti.


Tagovi

Međunarodna smotra folklora Rakijafest Vardarac Rakija Josip Botoš Žolt Micheli


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo